Begge pågrepne løslatt etter bankran i Porsgrunn

Politiet hadde tatt feil personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer ble i ettermiddag pågrepet etter at Sparebank 1s filial i Porsgrunn ble ranet ved 14-tida i dag.

Halvannen time etter at sistemann ble pågrepet, ble begge løslatt.

- De anses på det nåværende tidspunkt å være sjekket ut av saken, sier operasjonsleder Terje Traaholt ved Telemark politidistrikt.

Vitneobservasjoner - Hva førte til pågripelsene?

- Det var vitneobservasjoner og sporsøk med hund som gjorde at vi lokaliserte den første. Videre etterforskning gjorde at vi fikk pågrepet den andre, sier Traaholt til Dagbladet.

Han ønsker ikke å gå ytterligere i detalj om hvorfor de to ble pågrepet, og hvordan vitneinformasjon og sporsøk kunne lede dem til feil personer.

- For å si det sånn: Du kommer til et sted, og det gir en indikasjon på at man bør ta en nærmere sjekk. Men det er detaljer jeg ikke vil gå ut i mediene med, sier Traaholt.

Ønsker tips Han opplyser at politiet fortsatt etterforsker bredt, og ønsker tips fra publikum som kan ha observert de antatte gjerningspersonene.

Den ene raneren skal ha vært bevæpnet med et våpen. Han var 175-180 centimeter høy og beskrives å ha normal kroppsbygning. Han var iført mørke bukser, sort hettegenser og sorte sko.

Den andre raneren var også mellom 175-180 centimeter høy, men litt «fyldigere». Han skal ha vært iført mørke bukse og en hvit genser med påskriften «MISFITS» nederst på ryggen.