Begge parter erklærte seg som valgvinnere

Guineas første demokratiske presidentvalg ble preget av gatekamper og kaos.

GATEKAMPER:  Minst en person mistet livet og flere titall ble såret etter at flere hundre unge Diallo-tilhengere barket sammen med sikkerhetsstyrker i hovedstaden. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO/ SCANPIX
GATEKAMPER: Minst en person mistet livet og flere titall ble såret etter at flere hundre unge Diallo-tilhengere barket sammen med sikkerhetsstyrker i hovedstaden. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Begge kandidatene erklærte mandag seg som vinnere etter det første demokratiske presidentvalget i Guinea siden frigjøringen fra Frankrike for over 50 år siden.

Men valgresultatene som ble kunngjort mandag kveld, viser at det er opposisjonsleder Alpha Conde som blir Guineas neste president med 52,2 prosent av stemmene.

Aggresjonen og urolighetene i Guineas hovedstad Conakry ble utløst av at Conde erklærte seg som vinneren av presidentvalget 7. november før resultatene ble kunngjort.

Tidligere statsminister Cellou Dalein Diallo mener at resultatene er basert på valgfusk, og proklamerte at det egentlig er han som er vinner og krevde etterforskning av Condes side.

- Dette er massivt fusk på alle nivåer, sa han. Blodige gatekamper Minst en person mistet livet og flere titall ble såret etter at flere hundre unge Diallo-tilhengere barket sammen med sikkerhetsstyrker i hovedstaden.

Ungdommene skal blant annet ha kastet stein mot soldater, i tillegg til at de satte opp barrikader og brant dekk. Soldatene åpnet ild mot demonstrantene og en av dem ble drept i Ratoma, en forstad i Conakry, opplyser kilder ved politiet i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer