STREIKEN ER OVER Den elleve dagers lange Norwegian-streiken er over nå i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
STREIKEN ER OVER Den elleve dagers lange Norwegian-streiken er over nå i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

- Begge parter har gitt mer enn de ville

Luftfartsøkonom om streikeløsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): -  Det er snakket om vinnere og tapere. Men her er det ingen vinnere og ingen tapere. Dette har vært så vanskelig at jeg tror begge har gitt fra seg mer enn de ville, sier luftfartsøkonom Frode Steen ved Handelshøyskolen i Bergen.  
Professoren understreker at han foreløpig bare kjenner løsningen gjennom media.

Norwegian-streiken fant endelig sin løsning nå i kveld.

720 flygere i streik Streiken har rammet 200 000 passasjerer. Siden onsdag 4. mars har så godt som alle innenriksavganger i Skandinavia vært innstilt, i tillegg til de fleste flyginger mellom Oslo, Stockholm og København. 70 flygere gikk ut i streik lørdag 28. februar, og onsdag 4. mars ble streiken trappet opp til å omfatte samtlige 650 flygere.

- Den viktigste biten for Norwegian er at selskapstrukturen er beholdt. Den har de ikke gitt fra seg. Det viktigste for pilotene er at de er blitt gitt klare garantier, sier Steen til Dagbladet.  

På overtid - Hadde du trodd løsningen skulle komme før?
- Vi har vel alle tenkt at det skulle komme før. Gjerne til helga. For meg var dette forhandlinger på overtid, sier Steen som er spesialist i luftfartsøkonomi.  

- Hva betyr dette for Norwegian?

- Jeg håper å bety at det blir for ro for Norwegian. Jeg håper at de kommer i gang igjen med trafikken — og da vil dette være glemt om noen uker. Faren er at det kommer nye liknende diskjusjoner med andre grpper i Norwegian. Jeg vil tro at denne løsningen vil legge føringer for de andre gruppene, mener han.

- Og Bjørn Kjos er en lettet mann?

- Ja, det er jeg jeg helt sikkert på.

EKSPERT: Professor Frode Steen tror Norwegian-sjef Bjørn Kjos er en meget lettet mann nå i kveld. Foto: NTB Scanpix
EKSPERT: Professor Frode Steen tror Norwegian-sjef Bjørn Kjos er en meget lettet mann nå i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer