- TILSTO ETTER TORTUR: De unge mennene Zaw Lin og Wai Phyo står tiltalt for å ha drept de britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) i Thailand i september i fjor. De har gjentatte ganger bedyret sin uskyld, og hevder begge at politiet banket tilståelsene ut av dem.
Foto: AFP/NTB Scanpix
- TILSTO ETTER TORTUR: De unge mennene Zaw Lin og Wai Phyo står tiltalt for å ha drept de britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) i Thailand i september i fjor. De har gjentatte ganger bedyret sin uskyld, og hevder begge at politiet banket tilståelsene ut av dem. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

Begge sier politiet banket tilståelsene ut av dem: Forsvarere slår alarm om «perfekt» etterforskning

Tiltalt for å ha drept unge britiske turister i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarerne til to burmesiske gjestearbeidere i Thailand som står tiltalt for å ha drept de britiske turistene Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) på øya Koh Tao i september i fjor sier de nå er bekymret for at viktig bevismateriale ikke vil bli undersøkt skikkelig før den kommende rettssaken, skriver BBC.

De unge mennene Zaw Lin og Wai Phyo har gjentatte ganger bedyret sin uskyld, og hevdet begge i oktober i fjor at lokalt politi hadde banket tilståelsene ut av dem.

Forsvarsadvokatene til de to drapstiltalte burmeserne har bedt om at rettsmedisinsk bevismateriale som politiet samlet fra åstedet skal bli sendt til uavhengig ekspertise for vurdering, men dommeren har uttalt at han først vil ta stilling til dette på den første dagen av rettssaken.

- Dypt bekymret - Jeg er dypt bekymret over utviklingen i denne saken. Hvis dette bevismaterialet ikke blir gransket skikkelig, vil det svekke de tiltaltes mulighet for å forsvare seg mot de alvorlige anklagene de står overfor, sier forsvarer Nakhon Chomphuchat i en uttalelse.

Det var ingen vitner til drapene på de to britiske turistene. Derfor vil bevismaterialet som ble samlet ved åstedet trolig bli tillagt stor vekt.

Til tross for at politiet i Thailand har beskrevet drapsetterforskningen som «perfekt», har den vært preget av forvirring og beskyldninger om at politiet ikke har gjort jobben sin.

Funnet på stranda De døde britiske turistene ble funnet på ei strand på den populære ferieøya 15. september i fjor.

David Miller hadde blitt utsatt for stump vold mot hodet og døde av drukning. Hannah Witheridge døde av påførte hodeskader.

Dødsofrenes familier har uttalt at de gjerne ser at «de riktige» blir dømt for ugjerningene.