Begge sjåførene siktet etter dobbeltpåkjørsel

Jente ble slept under bil i flere kilometer.

FANT JENTA UNDER BILEN: Den kvinnelige sjåføren hadde parkert hjemme da hun oppdaget hva som var skjedd. I mellomtida hadde et øyenvitne meldt fra til politiet. Foto: TOR KEISER
FANT JENTA UNDER BILEN: Den kvinnelige sjåføren hadde parkert hjemme da hun oppdaget hva som var skjedd. I mellomtida hadde et øyenvitne meldt fra til politiet. Foto: TOR KEISERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Hva som faktisk var foranledningen til at ei ung jente i dag kunne bli påkjørt av to biler og slept av gårde i flere kilometer, er fortsatt en gåte. De to sjåførene er siktet, mens jenta ligger livstruende skadd på sykehus.

Krysset veien
Politiet opplyste imidlertid på en pressekonferanse i ettermiddag at jenta i 12/13-årsalderen var i ferd med å krysse Slemmestadveien i nærheten av Slemmestad kapell, da hun ble truffet av lastebilen - som skal ha holdt svært lav fart.

- Gangveien skifter side på dette stedet, og hun krysset riksveien på eller ved sykkelen da lastebilen, en tankbil, satte seg i bevegelse uten at sjåføren merket at han traff jenta, sa lensmann i Røyken, Erling Arne Meek, på pressekonferansen.

Deretter har bil nummer to, en personbil, kommet og dratt med seg jenta, som ble hengende under bilen i flere kilometer, helt fram til den kvinnelige sjåførens hjem på Vollen i nabokommunen Asker. Først da hun hadde parkert, oppdaget hun hva som var skjedd. Hun er nå i sjokk.

Fraktet i helikopter
Hjelpemannskapene kom raskt til etter meldingen og fikk jekket opp bilen, slik at de fikk løs den stygt kvestede jenta. Hun ble i all hast fraktet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Politiet har foreløpig ikke noe svar på hvorfor ingen av sjåførene oppdaget henne.

- Det håper vi etterforskningen vil gi svar på. De er nå siktet for uaktsomhet etter veitrafikkloven og har fått beslaglagt førerkortet. De skal begge avhøres i løpet av dagen, sa lensmannen.

Begge kjøretøyene skal undergå tekniske undersøkelser, mens en rekke øyenvitner skal avhøres.

Ifølge TV 2 Nyhetskanalen var jenta i følge med venninner etter skoleavslutningen før sommerferien, og venninnene ble vitner til at hun ble truffet av tankbilen. De kunne imidlertid ikke finne henne etterpå og varslet om ulykken.

Alarm
Det ble slått alarm etter at meldingen om påkjørselen kom inn til politiet klokka 11.43; på åstedet ved kapellet lå bare jentas forvridde sykkel og en sko igjen, jenta var borte.

Store mannskaper, blant dem politi med hunder og frivillige, dro ut for å lete etter henne. I mellomtida fikk politiet melding om at noen hadde sett noe som kunne være et menneske under en personbil på vei nordover på Slemmestadveien.

- Vi fikk etter kort tid melding fra et vitne om at jenta var funnet under bilen på Vollen. Deretter oppdaget sjåføren det selv, sier lensmann Meek.

Tankbilen ble lokalisert på sementprodusenten Norcems område i nærheten av påkjørselsstedet.

Jenta ligger nå til intensivbehandling på Ullevål. Hun har skader i hodet, ansiktet, brystet og buken. Tilstanden betegnes som stabil, ifølge sykehuset.

De pårørende er varslet om ulykken.

LÅ IGJEN: På ulykkesstedet fant man ikke noe trafikkoffer - men et stykke bortenfor lå jentas forvridde sykkel og en sko. Foto: JOHNNY OLSEN
LÅ IGJEN: På ulykkesstedet fant man ikke noe trafikkoffer - men et stykke bortenfor lå jentas forvridde sykkel og en sko. Foto: JOHNNY OLSEN Vis mer