Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begge skip framme ved ulykkesstedet

Det norske dykkerskipet «Seaway Eagle» og britiske «Normand Pioneer» ankom i kveld området der «Kursk» ligger på havbunnen. Men redningsaksjonen begynner først i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske redningsledelsen har bedt de norske dykkerne forberede seg til å gå ned i morgen tidlig. Ledelsen i Forsvarskommando Nord-Norge vet ikke hvorfor redningsaksjonen ikke kan begynne før.

- Russiske myndigheter sier i kveld at de ennå ikke er klar for å ta imot fartøyene, og det må vi respektere, sier pressetalsmann Jon Espen Lien ved Forsvarskommando Nord-Norge til Dagbladet.no.

Redningsledelsen har gitt uttrykk for at de først vil ha ned dykkerne fra «Seaway Eagle» ned til den havarerte ubåten før det settes i gang noen redningsaksjon med den engelske redningsubåten som er om bord i «Normand Pioneer».

Iføle Lien er årsaken til at en redningsaksjonen må vente, at russerne har fartøyer i området som må flyttes.

SLIK SKAL DYKKERNE JOBBE: Klikk <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2000/08/19/215931.html>her</a> for et større bilde.