DELTE PERSONLIG BILDE: Alison Parker (24), som i dag ble skutt og drept under en direktesending, var sammen med nyhetsankeret Chris Hurst i samme kanal. Foto: Twitter
DELTE PERSONLIG BILDE: Alison Parker (24), som i dag ble skutt og drept under en direktesending, var sammen med nyhetsankeret Chris Hurst i samme kanal. Foto: TwitterVis mer

Begge skuddofrene var i forhold med kolleger: - Vi elsket hverandre. Vi ville gifte oss

Nyhetsankeret med personlige meldinger etter at kjæresten ble skutt og drept på direktesendt TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kollegene i TV-kanalen WDBJ7 satt sjokkert og så på da reporter Alison Parker (24) og kameramann Adam Ward (27) ble skutt og drept under en direktesending rundt 6.45 i dag tidlig norsk tid.

Det ble hørt åtte skudd, før kameraet gikk i bakken, og sendingen ble satt over til studio.

- Jeg er ikke sikker på hva som skjedde. Vi oppdaterer dere selvsagt så fort vi vet, sa nyhetsankeret i studio.

 Politiet leter fortsatt etter en gjerningsperson.

- Vi var veldig forelsket Direktør for TV-kanalen Jeff Marks, sa under en sending at begge journalistene som ble skutt og drept var i forhold med kolleger i kanalen.

24 år gamle Alison Parker var sammen med kanalens nyhetsanker Chris Hurst, som i timene etter skytingen har uttrykt sin sorg på Twitter.

- Vi var veldig forelsket. Vi flyttet nettopp inn sammen, skriver Chris Hurst i den første av en rekke meldinger.

- Hun var den mest strålende kvinnen jeg vet om, og av en eller annen grunn elsket hun meg tilbake. Hun elsket familien sin, skriver han.

- Vi var sammen i ni måneder. De var de beste ni månedene i livet mitt, vi ville gifte oss og feiret nettopp hennes 24-årsdag, skriver Hurst.

Han delte også et bilde av paret sammen.

Forlovet med produsent Kameramann Adam Ward var selv forlovet med produsenten i kanalen Melissa Ott. Kanalen hadde nylig en avslutningsfest for henne, og Ward skulle flytte sammen med henne. Han hadde planer om å gå ut av nyhetsbransjen.

Han jobbet i kanalen i fire år.

DREPT: Alison Parker (24) og Adam Ward (27). Foto: AFP PHOTO/WDBJ7/NTB scanpix
DREPT: Alison Parker (24) og Adam Ward (27). Foto: AFP PHOTO/WDBJ7/NTB scanpix Vis mer

- Han var fyren som kunne fikse alt. Han kunne gjøre alt vi spurte om, og filmet live for morgensendingene våre i flere år, sier en talsmann i kanalen, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg får ikke beskrevet hvor høyt de to var elsket. De var begge forelsket i andre mennesker i redaksjonen og vi er alle i dyp sorg, sier direktør i kanalen, Jeff Marks.

- Misfornøyd ansatt Virginia-guvernør Terry McAuliffe stilte til en spørsmålsrunde med radiostasjonen og nyhetsnettstedet Washington Top News et par timer etter hendelsen.

- Vi tror det var en misfornøyd ansatt som skjøt mot TV-teamet, ikke en terrorhandling. Dette er en kriminell handling, sier guvernøren.

Stasjonen har viderebrakt guvernørens svar på Twitter, og presiserer at guvernøren tror skytteren var en tidligere ansatt i TV-kanalen WDBJ7.

Videre forteller guvernøren at politiet nå jakter den mistenkte på en motorvei og at en arrestasjon er nært forestående.

Ifølge CNN skal politiet kjenne identiteten på gjerningsmannen.

Intervjuobjekt skutt i ryggen Kvinnen som ble intervjuet, ble skutt i ryggen. Hun blir operert nå, melder CNN i 16-tida norsk tid. 

Alison Parker intervjuet en kvinne om turisme da minst åtte skudd begynte ble avfyrt.

MISTENKT: En mann som er vist på TV-bildene etter at skuddene falt, jaktes på av politiet. Foto: AFP PHOTO/WDBJ7/NTB scanpix
MISTENKT: En mann som er vist på TV-bildene etter at skuddene falt, jaktes på av politiet. Foto: AFP PHOTO/WDBJ7/NTB scanpix Vis mer