- Begge skyldige

Lagmannsretten kjente både Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr skyldige i forsettelig drap på Benjamin Hermansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag trakk juryen seg tilbake for å vurdere om både Kvisler og Jahr var skyldige i forsettelig drap på Benjamin Hermansen på Holmlia i fjor.

Før de trakk seg tilbake brukte lagmannsrettens administrator, Jan Martin Flod, rundt 25 minutter på å belære de ti lagrettemedlemmene om de forskjellige forholdene i drapssaken. Han presiserte at det her dreier seg om et forsettlig drap, og juryen skal finne ut om Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr kan dømmes for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

For å svare ja på de likelydende spørsmålene om Kvisler og Jahr må lagrettemedlemmene være overbevist om at én eller begge er skyldig i å ha forvoldt en annens død eller medvirket til dette. De måtte gjøre seg opp en mening om hvem som utførte det dødelige stikket mot hjertet, om det har vært brukt én eller to kniver og i så fall hvem som har brukt hvilken kniv.

Rettsmedisinerne fastslo i retten at det sannsynligvis var blitt to våpen, men ingen av våpnene har blitt funnet.

Joe Erling Jahrs forsvarer, Tor Erling Staff, innledet sin prosedyre med å hevde at Jahr ikke hadde drept Benjamin Hermansen, og avviste dermed også at Jahr hadde stukket Benjamin i brystet, slik påtalemyndigheten mente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer