- Begge skyldige

Lagmannsretten kjente både Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr skyldige i forsettelig drap på Benjamin Hermansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag formiddag trakk juryen seg tilbake for å vurdere om både Kvisler og Jahr var skyldige i forsettelig drap på Benjamin Hermansen på Holmlia i fjor.

Før de trakk seg tilbake brukte lagmannsrettens administrator, Jan Martin Flod, rundt 25 minutter på å belære de ti lagrettemedlemmene om de forskjellige forholdene i drapssaken. Han presiserte at det her dreier seg om et forsettlig drap, og juryen skal finne ut om Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr kan dømmes for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

For å svare ja på de likelydende spørsmålene om Kvisler og Jahr må lagrettemedlemmene være overbevist om at én eller begge er skyldig i å ha forvoldt en annens død eller medvirket til dette. De måtte gjøre seg opp en mening om hvem som utførte det dødelige stikket mot hjertet, om det har vært brukt én eller to kniver og i så fall hvem som har brukt hvilken kniv.

Rettsmedisinerne fastslo i retten at det sannsynligvis var blitt to våpen, men ingen av våpnene har blitt funnet.

Joe Erling Jahrs forsvarer, Tor Erling Staff, innledet sin prosedyre med å hevde at Jahr ikke hadde drept Benjamin Hermansen, og avviste dermed også at Jahr hadde stukket Benjamin i brystet, slik påtalemyndigheten mente.

- Da Jahr stakk kniven i ryggen på Benjamin var han allerede død eller døende, sa Staff og viste til at rettsmedisinerne er enige om at knivstikket i ryggen i seg selv ikke var dødelig.

Juryen kom frem til at både Jahr og Kvisler er skyldige i forsettelig drap. Straffeutmålingen kommer senere.

SKYLDIG: Ole Nicolai Kvisler ble kjent skyldig i forsettelig drap på Benjamin Hermansen.
SKYLDIG: Joe Erling Jahr ble også kjent skyldig i forsettelig drap på Benjamin Hermansen.