Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begge ungdommene er funnet

Line Kristiansen (14) og Rahil Akhrem (14), som har vært savnet på Blefjell i Telemark siden i går ettermiddag, er funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen på Sola fikk melding om at Kristiansen var funnet klokka 1838.

- Et Sea King-redningshelikopter skulle sette av noen letemannskaper, da hun kom ut av ei hytte og gikk bort til helikopteret, sier redningsleder Erik Willassen til Dagbladet.no.

- Hun skal være i fin form, og hadde nok overnattet i hytta.

Akhrem ble funnet av letemannskaper på bakken tidligere i dag. Hovedredningssentralen fikk meldingen klokka 1559.

- Han var ute, like ved ei hytte, opplyser hovedredningssentralen til Dagbladet.no.

- Han var sterkt forkommen. Gutten har sikkert ligget ute i natt, og var trolig nedkjølt og sterkt forkommen.

Seinere på kvelden var tilstanden fin for begge ungdommene.

- Begge er sendt til Notodden sykehus for en legesjekk, men etter det vi vet skal ingen av dem ha pådratt seg fysiske skader. Gutten var riktignok temmelig forkommen da han ble funnet, og jenta klagde litt over vondt i en fot. Utover det fikk denne aksjonen en lykkelig utgang, forteller lensmannen i Notodden, Reidar Kaasa, til NTB seint i kveld.

De to ungdommene er elever i 9. klasse ved Holtan ungdomsskole i Horten, og var på fjelltur fra Nordstul til Sigridsbu på Blefjell i Telemark da de kom bort fra gruppa i 17-tida i går.

De var ikke sammen på fjellet. Like etter at han kom bort fra gruppa ringte gutten sin far og sa at han hadde gått seg vill. I 22-tida i går ringte jenta sine foreldre på ei dårlig mobillinje, og sa at hun hadde tatt seg inn i ei hytte.

- Gutten fortalte sin far at han ikke hadde funnet seg ei hytte. Han var aleine, og han visste ikke hvor han var. Han fikk også sagt at han er litt dårlig kledd, men at han har sovepose i sekken, før han ble brutt, sier Hovde.

Politiet prøvde å oppspore ungdommenes mobiltelefoner gjennom Telenors basestasjoner, men dekningen i området var for dårlig.

I natt var det ifølge politiet fem grader, sludd og regn i området.

SOV I HYTTE: 9. klassingen ble funnet ved Eriksbu der hun hadde overnattet i en hytte etter å ha kommet bort fra følget sitt i går ettermiddag.
MØTTE MAMMA: 14 år gamle Line Kristiansen (nr. 2 fra h.) ble møtt av bl.a. sin mor Anita Danielsen da hun kom ut av redningshelikopteret ved Nordstul parkeringsplass.