Begge vekterne siktet

Politiet vekterne som førte verditransporten i Bærum ranet seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har i ettermiddag formelt siktet de to vekterne som angivelig fikk sin pengetransport ranet i natt. Kriminalavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt tror ikke på vekternes forklaring om at de ble kapret.

Utbyttet skal være på omlag 10 millioner kroner. Det er foreløpig usikkert om politiet har fått kontroll på pengene.- Vi har forlatt det vi gikk utfra. På ett eller annet tidspunkt i dag begynte vi å ane uro og snu i saken, sier politiinspektør Einar H. Aas på en pressekonferanse i kveld. Politiadvokat Per Zimmer sier til Dagbladet.no at spesielt to momenter ved vekternes forklaringer fikk politiet til å ane uråd.

- For det første var forklaringene motstridende. Samtidig var de motstridende i forhold til objektive fakta i saken.

Zimmer vil ikke utdype hva disse objektive faktaene er, men etter det Dagbladet.no kjenner til, skal et av hovedmomentene være at ikke ett eneste av vaktselskapets mange alarmsystemer ble trigget under den fire timer lange ferden vekterne hevder å ha hatt med ranere i natt.Utrolig forklaring

Vekterene har fortalt at en maskert mann satte seg inn i pengetransporten på Bekkestua og satt de to ut av spill ved å true dem med håndvåpen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer