Begikk dobbeltdrapet på dagtid

Det kinesiske studentparet er etter alt å dømme blitt drept på dagtid, og dobbeltdrapet kan ha vært nøye planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter tre dagers etterforsking holder fortsatt politiet alle muligheter åpne, men ifølge Dagbladets kilder framstår teorien om at det dreier seg om et planlagt dobbeltdrap med et personlig motiv som sterkeste alternativ.

Det drepte studentparet skulle hatt vinterferie i uka som gikk. Etter alt å dømme er de drept et par-tre dager før vinterferien begynte.

Morderen kan helt bevisst ha slått til på dette tidspunktet, fordi vedkommende på den måten antok at paret muligens ikke ville bli savnet før vinterferien var over, altså tidligst i dag.

Økonomisjekk

Etterforskerne arbeider intenst med å grave fram alle mulige informasjoner om parets bakgrunn fra de kom til Norge i fjor høst og fram til de sist ble sett for ei og ei halv uke siden. Interessante momenter er parets økonomi, religiøse bakgrunn og bekjentskapskrets.

Dagbladet intervjuet seinest i går kveld gangnaboer til rom 405, hvor kjæresteparet bodde. Ingen har verken hørt eller sett noe unormalt.

Vitner har forklart til kriminalpolitiet at det er svært lytt mellom rommene i blokka, og at de alltid kunne høre når paret var hjemme.

Flere av naboene utelukker overfor Dagbladet at det kan ha blitt begått et brutalt dobbeltdrap uten at de har hørt skrik eller lyder gjennom de tynne veggene.

Hørte stemmer

Vitneutsagnene betyr sannsynligvis at morderen har slått til på dagtid, og at vedkommende visste at det på den tida var få eller ingen medstudenter på nabohyblene. Paret er bevislig drept på hybelen.

Ifølge vitnene kunne de også høre musikk fra rom 405 når de to var til stede, og de hørte også tydelig når det kinesiske paret hadde besøk.

En av etterforskernes prioriterte oppgaver er å finne ut når paret sist ble sett i live.

- Jeg kan ikke si sikkert når jeg sist så paret, men tror det kan ha vært fredag ei uke før de ble funnet drept, sier en nabostudent.

Navn og bilde

Politiinspektør Terje Kristiansen sier til Dagbladet at politiet ønsker å komme i kontakt med en kinesisk mann som flere ganger har oppsøkt den drepte kvinnen på Musikk Instrument Akademiet i Sarpsborg, hvor begge de drepte var studenter.

Mannen kjørte en Mercedes, og kvinnen skal ha blitt med vedkommende en gang, etter at de hadde pratet lenge sammen på skolen. Den drepte kvinnen ga da uttrykk for at hun hadde et problem.

- Vi ønsker å snakke med denne mannen på lik linje med andre som kan ha informasjon i saken. Vi vil trolig gå ut med navn og bilde av de to drepte i dag.
- Vi har ingen mistenkte og ingen siktede, sier inspektør Kristiansen.

<B>SPORJAKT:</B> Kriminalteknikere fra Oslo-politiet jaktet i går etter spor på hybelen der to kinesiske studenter ble funnet drept. Sporjakten fortsetter i dag.