Begikk selvmord etter boka

BODØ: Bodø-jenta Hetal Amin og Mats Storvik kjøpte boka «Final Exit» og sjekket inn på hotellet The Globe i Amsterdam. Slavisk fulgte de bokas oppskrift på selvmord, til Hetal lå død i senga på rom 105.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Storvik som første nordmann - tiltalt for medvirkning til selvmord, og risikerer i teorien 21 års fengsel. I går erklærte han seg ikke straffskyldig i Salten herredsrett.

I boka «Final Exit» står det at medvirkning innebærer straffefritak i Norge. Denne uriktige opplysningen gjør at Storvik nå står tiltalt for en forbrytelse på linje med drap.

Hetal Amins siste dager, timer og minutter ble i går rullet opp i all sin gru.

Selvmordsforsøk

Storvik ble kjent med bodøjenta av indisk herkomst, Hetal Amin, i 1994. Ifølge Storvik hadde Hetal forsøkt å ta livet sitt to eller tre ganger i 1995.

- Nyttårsaften 1995/96 ble Hetal kjæreste med en Bodø-mann. Det gikk bra med henne i to år. Så fikk jeg en telefon i desember 1997. Kjæresten hadde gjort det slutt, og Hetal hadde to ganger på kort tid forsøkt å begå selvmord, sa Storvik.

Avgjørelsen

- Hetal virket fast bestemt på å ta livet sitt. Jeg foreslo at vi i stedet skulle dra på interrail sammen, og vi dro 6. januar. Vi stanset i Trondheim. Der fikk hun et tilbakefall og ville dø. 24-åringen fikk henne på andre tanker, og de fortsatte til Amsterdam, Madrid og Barcelona.

Over et måltid i Barcelona forsto Storvik at slutten var nær. På en internettkafé klikket han og Hetal seg inn på ulike selvmordssider.

- Hetal sa at når reisen var over, ville hun forlate livet. Dagen etter satte vi på toget tilbake til Amsterdam. Da sa hun at reisen var over, sa Storvik.

I Amsterdam kjøpte de «Final Exit», sjekket inn på hotellet The Globe og leste i boka. Neste dag ba Hetal ham kjøpe 300- 400 milligram Metadon.

- Jeg kunne latt være å hjelpe. Men jeg ville ikke at hun skulle bruke sine siste timer blant horer, narkomane og vinningsforbrytere. Så jeg fant en pusher. I mellomtida skrev Hetal selvmordsbrev til foreldrene, ekskjæresten og meg.

Hetals død

- Jeg kjøper yoghurt og annen mat. Hetal knuser Metadon-tablettene og blander det med maten. Hun snakker på telefon med ei venninne i Bodø mens hun deler opp dosene. Jeg ser og hører henne ta farvel mens hun spiser. Like etter begynner Hetal å bli veldig trett.

- Jeg setter meg ved siden av henne i senga og pjusker henne i nakken og på ryggen. Hun ber meg fortelle en historie. Seinere ber hun meg legge meg ved siden av seg, hvilket jeg gjør, inntil hun sovner.

Mats Storvik fortalte at han deretter satte seg opp og så på Hetal, til han var sikker på at hun var bevisstløs. Deretter forlot han rommet, ringte venninna i Bodø, sa at det var slutt - og drev så rundt i Amsterdam. Da han returnerte til rom 105 var Hetal fortsatt i live. Han satte seg ned for å vente.

- Så banker personalet på. De vil vi skal å bytte rom. Hetal puster fortsatt. Jeg forpurrer flytteplanene flere ganger. Like før personalet banker på for siste gang, dør Hetal.

<B>TOK LIVET SITT</B>:Hetal Amin (20) døde på et hotellrom i Amsterdam 23.januar 1998.