Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begikk selvmord. Kjæresten siktet

En sørkoreansk kvinne (21) er siktet for uaktsomt drap etter at hun skal ha oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv.

SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP: En sørkoreansk kvinne er siktet for uaktsomt drap etter at hun ifølge statsadvokaten oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv. Foto: Politiet
SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP: En sørkoreansk kvinne er siktet for uaktsomt drap etter at hun ifølge statsadvokaten oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv. Foto: Politiet Vis mer

I 2017 kom dommen som fikk oppmerksomhet verden rundt: Amerikanske Michelle Carter (22) ble dømt for uaktsomt drap etter at hun oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv.

Nå har det dukket opp en lignende sak i USA. En 21 år gammel sørkoreaner, som studerer i USA, er siktet for uaktsomt drap etter at kjæresten Alexander Urtula tok sitt eget liv.

Kvinnen skal ha vært til stede da Urtula begikk selvmord, og skal dessuten flere ganger i løpet av det 18 måneder lange forholdet ha oppfordret ham til å gjøre det.

Statsadvokat Rachel Rollins viser blant annet til en gjennomgang av titusenvis av tekstmeldinger.

FENGSELSSTRAFF: Carter ble i 2017 dømt for å ha oppfordret sin daværende kjæreste til å begå selvmord. Video: CNN Vis mer

Titusenvis av meldinger

Etterforskerne skal ha oppdaget dette da de gikk gjennom Urtulas telefon etter dødsfallet. Ifølge politiet i delstaten Massachusetts, skal kvinnen ha mishandlet mannen fysisk, psykisk og verbalt.

Dette skal ha økt i styrke i dagene før Urtula valgte å avslutte livet.

- Venner og klassekamerater ble vitne til dette, og det er dokumentert gjennom en haug tekstmeldinger sendt mellom de to, sier Rollins.

På spørsmål om kvinnen i noen av de 75 000 meldingene sendt i de to månedene før Urtulas død, oppfordret ham til å ta sitt eget liv, sier Rollins:

- Jeg kan med stor selvsikkerhet si ja. Ja, tusen ganger. Det var mange, mange ganger der hun ba ham gjøre det.

- Gå og dø

Kvinnen skal i tekstmeldingene blant annet ha bedt kjæresten om å «gå og dø», og at hun og verden ville være «et bedre sted uten ham».

Siktelsen anklager kvinnen for å begå en «bevisst og hensynsløs» handling.

For tiden behandles et forslag om at oppfordring til selvmord skal straffes med inntil fem års fengsel i USA. Dette kommer altså i kjølvannet av Carter-saken.

Michelle Carter ble dømt til 2,5 års fengsel, der hun ville ha rett på prøveløslatelse etter 15 måneder.

- Jeg trodde du ville gjøre dette. Tida er inne, og du er klar, du trenger bare å gjøre det, skrev Carter i en av mange tekstmeldinger den dagen kjæresten tok sitt eget liv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media