Begikk selvmord. Kjæresten siktet

En sørkoreansk kvinne (21) er siktet for uaktsomt drap etter at hun skal ha oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv.

SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP: En sørkoreansk kvinne er siktet for uaktsomt drap etter at hun ifølge statsadvokaten oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv. Foto: Politiet
SIKTET FOR UAKTSOMT DRAP: En sørkoreansk kvinne er siktet for uaktsomt drap etter at hun ifølge statsadvokaten oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2017 kom dommen som fikk oppmerksomhet verden rundt: Amerikanske Michelle Carter (22) ble dømt for uaktsomt drap etter at hun oppfordret kjæresten til å ta sitt eget liv.

Nå har det dukket opp en lignende sak i USA. En 21 år gammel sørkoreaner, som studerer i USA, er siktet for uaktsomt drap etter at kjæresten Alexander Urtula tok sitt eget liv.

Kvinnen skal ha vært til stede da Urtula begikk selvmord, og skal dessuten flere ganger i løpet av det 18 måneder lange forholdet ha oppfordret ham til å gjøre det.

Statsadvokat Rachel Rollins viser blant annet til en gjennomgang av titusenvis av tekstmeldinger.

Titusenvis av meldinger

Etterforskerne skal ha oppdaget dette da de gikk gjennom Urtulas telefon etter dødsfallet. Ifølge politiet i delstaten Massachusetts, skal kvinnen ha mishandlet mannen fysisk, psykisk og verbalt.

Dette skal ha økt i styrke i dagene før Urtula valgte å avslutte livet.

- Venner og klassekamerater ble vitne til dette, og det er dokumentert gjennom en haug tekstmeldinger sendt mellom de to, sier Rollins.

På spørsmål om kvinnen i noen av de 75 000 meldingene sendt i de to månedene før Urtulas død, oppfordret ham til å ta sitt eget liv, sier Rollins:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer