Begjærer Silvio Berlusconi tiltalt for sexkjøp

Påtalemyndigheten i Milano vil ha sin statsminister for retten umiddelbart.

BEGJÆRT TILTALT: Påtalemyndigheten i Milano vil at rettssaken mot statsministeren starter umiddelbart. En dommer skal ta stilling til begjæringen innen fem dager. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE/Scanpix
BEGJÆRT TILTALT: Påtalemyndigheten i Milano vil at rettssaken mot statsministeren starter umiddelbart. En dommer skal ta stilling til begjæringen innen fem dager. Foto: AFP/FILIPPO MONTEFORTE/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den italienske statsadvokaten har bedt om at Berlusconi blir tiltalt, etter at etterforskningen av den italienske presidenten ifølge politiet har vist at det er «klart» at Berlusconi har misbrukt sin makt og kjøpt sex av en mindreårig prostituert.

Påtalemyndigheten i Milano vil at rettssaken mot statsministeren starter umiddelbart. En dommer skal ta stilling til begjæringen innen fem dager.

Det melder britiske The Guardian i 1210-tida onsdag.

Nekter I går hadde påtalemyndigheten, ifølge samme britiske avis, et møte der de tok endelig stilling til Berlusconi-spørsmålet. Nå har de tatt en avgjørelse, og gjort det klart at de vil ha Berlusconi for retten.

I forrige måned kom det frem at Berlusconi var under etterforskning, mistenkt for å ha betalt en mindreårig prostituert - og for å dekke over hendelsen ved å misbruke sin autoritet.

Til sammen har de to lovbruddene en strafferamme på 15 år.

Statsministeren og jenta det hele dreier seg om, den marokkanske nattklubbdanserinna Karima el-Mahroug nekter å ha gjort noe galt.

Men el-Mahroug innrømmer i avlyttede telefonsamtaler at hun har deltatt på Berlusconis ville fester siden hun var 16 år gammel.

Sexorgier I mai i fjor ble Mahroug arrestert, mistenkt for tyveri, og tatt med til en politistasjon i Milano. I stedet for å bli returnert til omsorgsmyndighetene, ble hun overlevert til en venn av statsministeren - ifølge politiet fordi Berlusconi selv hadde grepet inn overfor politiet.

- IKKE PROSTITUERT: Modellen og nattklubbdanseren Karima El Mahroug sier i avlyttede telefonsamtaler at hun har deltatt på Berlusconis ville fester siden hun var 16 år gammel, men benekter at 7000 euro hun fikk utbetalt for én fest var for sex. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/Scanpix
- IKKE PROSTITUERT: Modellen og nattklubbdanseren Karima El Mahroug sier i avlyttede telefonsamtaler at hun har deltatt på Berlusconis ville fester siden hun var 16 år gammel, men benekter at 7000 euro hun fikk utbetalt for én fest var for sex. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/Scanpix Vis mer

Mahroug skal flere ganger ha besøkt statsministerens hjem i nærheten av Milano.

Lydopptak fra selskap i Berlusconis villa er en del av politiets bevismateriale. Et stort antall kvinner skal ha deltatt i det som skal ha utviklet seg til ville sexorgier.

Ifølge italiensk lov, er den seksuelle lavalder 14. Men å betale for tjenester av en prostituert under 18 år er en straffbar handling, og kan - isolert sett - straffes med inntil tre års fengsel.

Dagbladet følger saken.

- SENTRAL: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, var ifølge påtalemyndigheten sentral i rekrutteringen av partyjentene. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/Scanpix
- SENTRAL: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, var ifølge påtalemyndigheten sentral i rekrutteringen av partyjentene. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo/Scanpix Vis mer