Begjæres løslatt

To av de tre svenskene som er pågrepet i forbindelse med ranet i Stavanger er i fengslingsmøter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Göteborg tingrett skal ta stilling til om politiet hadde grunnlag for pågripe to av de tre svenskene som er mistenkt for å ha befatning med ranet og politidrapet i Stavanger mandag.

Både 26 åringen og 30-åringen som møter i retten i dag nekter straffskyld.

Begge er anholdt av svensk politi på begjæring fra norske påtalemyndighet inntil det kommer en begjæring om utlevering fra Norge.

Spørsmålet er om de to pågrepne fremdeles skal holdes, skal behandles i jourdomstolen i Göteborg lørdag. Både 26-åringens og 30-åringens forsvarer har begjært sine klienter løslatt.

- Det er to spørsmål som skal opp i retten når det gjelder min klient: Hvilke tvangsmidler som skal benyttes fram til en begjæring kommer fra Norge. Dessuten beslag av to biler som skal ha skjedd i en sammenheng, sier 26-åringens forsvarer Hans Gaestadius til NTB.

Møtene i jourretten, som finner sted på politihuset i Göteborg, startet klokka 12 og 12.30 i dag.

Ifølge forsvareren har 26-åringen foreløpig ikke blitt forelagt en formell siktelse, men han har hørt om hendelsen i Stavanger.

- Han er helt fremmed for dette og fornekter all innblanding i ranet. Og han har vært i Sverige i hele denne perioden, så han har et kraftig alibi, sier Gaestadius.

Forsvareren til 26-åringen kjenner ikke til om det er levert en begjæring fra Norge om utlevering av hans klient.

Utleveringen skulle etter det NTB har fått opplyst fra politiet i Stavanger, blitt sendt i går. Begjæringen skal uansett ikke behandles på møtene i jourretten i dag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer