Philip Manshaus fengsles

Begjærte seg løslatt - fengsling ferdig på fem minutter

I dag blir det klart om de sakkyndige finner Philip Manshaus (22) tilregnelig eller ei.

SMILER: Philip Manshaus fremstilles for forlenget varetekt i Oslo tingrett kl,. 9.15 i sal 130. Samme dag avleverer de rettssakskyndige sin rapport om tilregneligheten til Manshaus. Rapporten skulle opprinnelig vært innlevert 7. november, men ble utsatt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen ble terror og drapssiktede Philip Manshaus (22) framstilt for fengsling i Oslo tingrett. Siden han ble pågrepet etter angrepet på Al-Noor-moskeen og drapet på stesøsteren Johanne Ihle-Hansen (17) 10. august, er han gjentatte ganger blitt fengslet for fire uker om gangen.

Rettsmøtet varte i omkring fem minutter. Manshaus ankom retten, viste nazihilsen - som han har gjort i de andre rettsmøtene - og begjærte seg løslatt.

Han opplyste videre at han ikke ønsker å svare på spørsmål fra verken aktoratet eller dommeren og at han står ved sin forklaring i politiavhør.

Politiadvokat Hilde Strand, som la ned påstand om fem ukers varetekt, forteller til Dagbladet at politiets begrunnelse er gjentakelsesfare.

- Det har siden forrige fengsling ikke framkommet opplysninger som gir grunn til å endre vår vurdering av mistankegrunnlaget. Han har erkjent de forholdene han er anklaget for. Og det er heller ikke noen endringer så lang vi kan se når de gjelder opplysninger som danner grunnlaget for gjentakelsesfaren, sier Stand.

En kjennelse fra retten er ventet i løpet av dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer