Philip Manshaus

Begjærte seg løslatt: - Han ønsker ikke å sitte i fengsel

Philip Manshaus nektet å forklare seg i retten. Det eneste han sa var personalia, at han nektet straffskyld og begjærte seg løslatt.

SMILER: Philip Manshaus er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandling. Her ankommer han fengslingsmøtet med tydelige skader i ansiktet. Video: Christian Wehus / Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden han ble pågrepet lørdag kveld, har Manshaus selv nektet å forklare seg overfor politiet.

Heller ikke under fengslingsmøtet mandag avga han noen forklaring om bakgrunnen for angrepet mot moskeen i Bærum eller drapet. Det eneste han oppga var personalia, at han nektet straffskyld og begjærte seg løslatt.

- Han ønsker ikke å sitte i fengsel, sa 21-åringens forsvarer, Unni Fries til Dagbladet, i etterkant av fengslingsmøtet som varte i omkring 35 minutter.

Det er ventet en kjennelse fra Oslo tingrett klokka 16.00 i dag. Oslo-politiet har begjært Manshaus fengslet i fire uker i full isolasjon.

- Fått medfart

Advokaten avviste samtidig å kommentere hennes klients tydelige og gjentatte smil i retten.

De synlige blåmerkene og skadene som preget Manshaus i retten mandag, skal ifølge forsvarer Fries stamme fra da han ble overmannet i moskeen lørdag ettermiddag.

Tidligere har det kommet fram at en 65 år gammel mann fikk kontroll over siktede etter at han skal ha skutt seg inn i bygningen. En annen person skal i tillegg ha slått løs på ham.

- Han har fått litt medfart i den situasjonen, sa Fries i etterkant av fengslingsmøtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer