Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Begrav nett-nerden!

Myten om den typiske internett-nerden som en kvisete ung mann, smått nærsynt og med sterk morsbinding er nå moden for historiens skraphaug. I verdens nett-tetteste land USA, er det nå like mange kvinner som menn som surfer nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA er verdens desidert største internettsamfunn. Tidlig i år skjedde det, uten at det ble et gjort et nevneverdig nummer ut av det: Januar 1999 var det like mange kvinner som menn som brukte internett i USA.

For tre år siden var situasjonen en helt annen. Gutta stod for 82 prosent av den amerikanske internettbruken. Det er statistikkselskapet Media Metrix som har laget oversikten over kvinnlige og mannlige nettbrukere.

I en ikke altfor fjern framtid kan kvinnene tenkes å gå forbi sine mannlige nett-kolleger, siden det pr. idag finnes flere kvinner enn menn i USA, skriver digi.no.

- Dette er ikke bare en milepæl for kvinner, men for internett generellt. Nettet leverer nå tjenester som mer tradisjonelle medier leverer. Internett er kommet inn i varmen hos allmenheten, sier Fran Maier til [email protected] Week. Maier er administrerende direktør i selskapet Women.com.

Forskjellig bruk

Menn er, ifølge ekspertene, mer opptatt av å bruke nettet til underholdning og utforskning, mens kvinner bruker nettet som et hjelpemiddel og verktøy.

Ikke overraskende har finansverdenen fanget opp kvinnenes økende nett-interesse. Selskapet iVillage skryter av å være det beste kvinnenettverket, og ble børsnotert denne måneden. Det skal etter sigende gå svært bra med aksjene til selskapet på Nasdaq, skriver digi.