Forsøpling

Begravd i søppel: - Trærne kveles

Våtmarkene fylles opp av søppel. Ifølge eksperter kan det få konsekvenser for dyrelivet.

MYE PLAST: Våtmarkene ved Manila Bay på Filippinene fylles opp med plast og søppel i alle former. Foto: Diuvs de Jesus
MYE PLAST: Våtmarkene ved Manila Bay på Filippinene fylles opp med plast og søppel i alle former. Foto: Diuvs de Jesus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slippers, flasker og krøllete plastposer. Det er bare noen av objektene som den filippinske marinbiologen Diuvs de Jesus fikk se da han for et par uker siden tok turen til våtmarkene ved Manila Bay på Filippinene.

Opprinnelig hadde Jesus tatt turen til våtmarkene for å se på fugler, men da han kom fram, var det bare søppel så langt øyet kunne se.

- Jeg ble ikke veldig overrasket. Det har vært søppel når jeg har vært der ved tidligere anledninger også. Jeg er likevel skuffet over at det fortsatt er sånn, sier han til Dagbladet.

Vil forby engangsplast

Han forteller videre at søppelhaugene dekker et område med våtmark på mer enn 100 hektar. I tillegg er det også en del fiskedammer i området.

- Dette er estimerte tall, understreker han.

Marinbiologen er også klar over hva myndighetene må gjøre for å få slutt på forurensningen.

- Man må utdanne folk og lære dem hva som er riktig avfallshåndtering. Jeg mener også at man må forby bruken av engangsplast.

- Trær kan bli kvalt

Ifølge The Guardian, som også har omtalt saken, har områdene hvor søpla nå flyter i utgangspunktet en stor miljømessig betydning. Flere trekkfugler befinner seg nemlig i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer