Begravd under søppelberg

50 mennesker mistet livet og minst 100 er savnet etter at et berg av søppel mandag falt sammen ved en jordfylling på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsatt er opp til 100 personer savnet etter at et hundretall rønner og skur ble begravet under avfallet, og det oppsto også brann. Redningsmannskaper gjennomsøkte de rykende avfallsmassene på desperat leting etter overlevende på søppelplassen utenfor Manila-forstaden Quezon. De fryktet at opp til 68 mennesker kunne ligge levende begravd på området. Fortsatt er opp til 100 personer savnet etter at et hundretall rønner og skur ble begravet under avfallet, og det oppsto også brann.

-Mange overlevende sitter fast under søppelet, men vi håper å få gravd fram de fleste, sa redningsarbeideren Carlos de Leon. Han greide selv å redde en 16 år gammel gutt, som allerede var bevisstløs da han ble funnet.

Til sammen 49 mennesker ble brakt til to sykehus i nærheten for behandling av brudd, brannskader og kjøttsår. Mer enn 700 mennesker ble evakuert fra boligområder rundt søppelplassen, sa lokale redningsarbeidere.

Ulykken skjedde grytidlig mandag morgen, da de fleste av beboerne i området fortsatt var hjemme og innendørs. Filippinske tjenestemenn tror at mye nedbør de siste to ukene kan ha gravet vekk jorden under søppelberget, slik at det veltet. (NTB)