Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Begravde Jessica levende

John Evander Couey er siktet for å ha kidnappet, misbrukt og begravd nabojenta Jessica (9) levende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Jessica Lunsford ble kidnappet fra sitt soverom i hjemmet i Homosassa i Citrus County i Florida 23. februar i år. Faren oppdaget at hun var borte morgenen dagen etter.

Nesten en måned senere ble hun funnet nedgravd bak et nabohus, i synsrekkevidde fra sitt eget hjem.

I huset hun ble funnet begravet bak, bodde John Evander Couey (46). Han er tidligere dømt for seksualforbrytelser. Coueys rulleblad strekker seg over 30 år.

Begravd levende

Ifølge CNN har nå Couey innrømmet at han begravde Jessica levende etter å ha misbrukt henne. Couey er tiltalt for overlagt drap, kidnapping og sexmisbruk mot en mindreårig. Obduksjonsrapporten viser at Jessica døde av kvelning.

Saken har skapt rasieri i USA, og startet en debatt om rettighetene til dømte seksualforbrytere.

Politi og hundrevis av frivillige lette i ukesvis etter Jessica Lunsford mens hun var savnet. Blant annet tror politiet at Jessica var io live og holdt fanget i Coueys hus, da de ved to anledninger banket på døren i huset.

To avhør

MISBRUKT OG DREPT:  Ni år gamle Jessica Lundsford ble kidnappet, misbrukt og drept. Nå er en av naboene tatt for ugjerningen. Foto: SCANPIX/AP
MISBRUKT OG DREPT: Ni år gamle Jessica Lundsford ble kidnappet, misbrukt og drept. Nå er en av naboene tatt for ugjerningen. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Couey bodde i huset med sin halvsøster.

- En tidslinje for Couey etter at han kidnappet Jessica åpner for muligheten for at hun var i livem og i huset, ved tidspunktet for det første, og muligens det andre, avhøret, står det i et etterforskningsdokument CNN har fått tak i.

Tre andre beboere i huset har blitt pågrepet i saken, men ingen av dem er siktet for å ha deltatt i drapet. Det er ingen indikasjoner på at halvsøsteren visste om at Couey hadde kidnappet Jessica.

- Men hadde noen av de tre latt politiet få vite at Couey var i huset, kunne jentas liv ha blitt reddet, skriver CNN.

Raseri

En større bevegelse protesterer mot myndighetene etter drapet. De mener rettssystemet har sviktet etter at den dømte sexforbryteren Couey ikke måtte registrere at han skiftet adresse. De sinte borgerne krever nye og strengere lover for å forhindre liknende forbrytelser.

- Vi vil la disse folkene vite at vi ikke finner oss i dette. Vi godtar ikke dette i landet vårt, og ihvertfall ikke her i Florida, sier Ruth Lunsford, Jessicas bestemor.

Hun sov bare noen meter fra rommet der Couey kidnappet Jessica.

TRØSTER PAPPA: Pappa Mark Lundsford får trøst av en politimann da han kommer hjem etter at det er kjent at datteren Jessica er funnet drept.
TATT FOR DRAPET: Den tidligere dømte sexforbryteren John Couey i retten i Florida. Han er nå siktet for å ha kidnappet, misbrukt og drept ni år gamle Jessica Lundsford.
MISTET DATTEREN: Mark Lundsford.
SØRGET OVER JESSICA: Slektninger av Jessica Lundsford forlater kirken i Homosassa i Florida etter en privat bisettelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!