Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begravelsesbyrået var redde for at det ikke skulle komme noen i begravelsen til Harold (99)

Nå kommer det til å komme flere hundre.

KRIGSVETERAN: Harold Jellicoe Percival (99) døde på et sykehjem i småbyen Lytham St Annes i England 25. oktober.
KRIGSVETERAN: Harold Jellicoe Percival (99) døde på et sykehjem i småbyen Lytham St Annes i England 25. oktober. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Harold Jellicoe Percival (99) døde på et sykehjem i småbyen Lytham St Annes i England 25. oktober.

Han skal begraves i morgen. Da begravelsesbyrået knapt fikk tak i familiemedlemmer eller slektninger som hadde muligheten til å komme i begravelsen, valgte de å sette inn en annonse i lokalavisa, skriver flere britiske medier, blant annet PA.

Krigshelt I annonsen appellerte de spesielt til forsvarsfolk, da Percival er ansett som en krigshelt etter at han tjenestegjorde i det britiske flyvåpnet RAF under andre verdenskrig.

Annonsen har fått stor oppmerksomhet i Storbritannia etter at krigsveteranen Rick Clement, som selv mistet begge beina i Afghanistan, la ut annonsen på Twitter og Facebook.

- Kom dere dit hvis dere er i området og har mulighet, skrev han på Facebook.

Komiker Jason Manford retvitret Clements melding til sine 32 000 følgere, og Manford etter tilbakemeldingene han fikk tror han nå at det vil bli folksomt i begravelsen.

- Jeg tror hele Lytham St Annes vil være der på mandag, skrev han på Facebook i går.

Begravelsesbyrået er blitt kontaktet av flere militærveteran-organisasjoner som nå sier de vil bidra til å gi Percival «avskjeden han fortjener».

Einstøing Percival var en av fire søsken og hadde ifølge slektninger en noe nomadisk tilværelse i årene etter andre verdenskrig.

- Han reiste rundt i England med en sekk på ryggen. Han hadde ingen fast adresse, men pleide å få sendt all post hjem til sin mor, sier nevøen hans David Worsell til PA.

99-åringen bodde og jobbet i en periode også i Australia, før han flyttet tilbake til hjemlandet da han pensjonerte seg.

Under krigen var Percival blant annet involvert i sprengningen av demninger i Ruhr-området i Tyskland.

Etter at han kom hjem bodde han på pleiehjemmet Alistre Lodge i Lytham St Annes.

- Han var en elskverdig mann, uavhengig og med sterk vilje. Han var ganske privat av seg og elsket å lese Daily Telegraph hver morgen, sier sykepleier Janet Waering til PA.

Hun har også vært i kontakt med en gruppe militærveteraner.

- En av gruppene har sagt at de kommer med 200 mann, sier hun.

BODDE LENGE UTENLANDS: Harold Jellicoe Percival. Foto: AP  / PA / NTB scanpix
BODDE LENGE UTENLANDS: Harold Jellicoe Percival. Foto: AP / PA / NTB scanpix Vis mer