Begraves med datteren

Prins Charles er knust av sorg over bestemorens død. Han var ikke tilstede med andre familiemedlemmer da dronningmoren døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kisten med den høyt elskede dronningmoren skal flyttes til det kongelige kapellet i Windsor i løpet av dagen. I dag legges også de siste planene for hennes begravelse. Detaljene er ikke klare, men selve seremonien skal holdes i Westminster Abbey, samme kirke som prinsesse Diana i sin tid ble gravlagt fra.

Sammen med Margareth

Det er ikke lenge siden forrige kongelige begravelse. Tidligere denne måneden døde dronningens søster prinsesse Margareth. Ifølge Sky News har asken etter prinsessen vært oppbevart på Windsor. Dronningmoren skal gravlegges sammen med sin yngste datter ved George VI Memorial Chapel på Windsor.

Knust

Prins Charles, prinsen av Wales, er knust over at bestemoren er død. Prins Harry og prins William tar dronningmorens død svært tungt, ifølge engelske medier.

Dronningmoren døde i går ettermiddag mens hun sov. Men kongefamilien måtte vente med å offentliggjøre nyheten til Charles var informert. Charles er i Sveits på skiferie med sønnene, og det tok derfor det flere timer før sorgmeldingen nådde ut til engelsk presse og sørgende briter, melder CNN.

Charles skal ha vært dronningmorens favoritt blant barnebarna.

- Charles sto sin bestemor svært nært og vil savne henne fryktelig, sier en talsmann.

- Han er svært oppbrakt, og det er guttene også, sa talsmannen videre.

Charles reiste i går hjem til England. Det gjorde prins Andrew også. Han var på ferie i utlandet med døtrene sine.

Prinsesse Anne og prins Edward var til stede da bestemoren døde.

Folk samlet seg i går utenfor slottet der hele Englands bestemor ligger død.

NÆRT:</B> Det var et nært forhold mellom den tidligere dronningen og den kommende kongen av Storbritannia, Elisabeth og Charles.