Begraves neste tirsdag

Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik endrer planene under Arendalsuka for å delta i Ingrid Aunes begravelse.

GIKK BORT ETTER BÅTULYKKE: Ingrid Aune begraves neste tirsdag og med en rekke Ap-topper til stede.

Foto: Stig H. Dahl / Malviknytt / NTB scanpix
GIKK BORT ETTER BÅTULYKKE: Ingrid Aune begraves neste tirsdag og med en rekke Ap-topper til stede. Foto: Stig H. Dahl / Malviknytt / NTB scanpixVis mer

Dagbladet får bekreftet at avdøde Malvik-ordfører Ingrid Aune begraves tirsdag neste uke, den 13. august.

Ingrid Aune var regnet som et av Arbeiderpartiets største stjerneskudd, og omkom i en båtulykke i Namsos sammen med kjæresten Eivind Olav Evensen (43). Evensen, som var kommunepsykolog i Namsos, ble erklært død ved ankomst til sykehuset, mens politiet torsdag ettermiddag opplyste at også Aune var død.

Begravelsen medfører endringer for Arbeiderparti-toppenes deltakelse under Arendalsuka, som starter neste mandag.

Partileder Jonas Gahr Støre stiller som planlagt til partilederdebatten i Arendal mandag kveld, men drar fra sørlandsbyen tirsdag morgen for å delta i begravelsen. Det samme gjør nestleder Hadia Tajik.

Etter planen skulle de begge ha vært til stede under Arbeiderpartiets partitime i Arendal tirsdag, men de to blir nå erstattet av nestleder Bjørnar Skjæran, som dermed ikke drar i Aunes begravelse i Trøndelag.

SE TV: Slik beskriver Jonas Gahr Støre tapet av partikollega og ordfører i Malvik komunne, Ingrid Aune. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Avlyser debatter

Også partisekretær Kjersti Stenseng deltar i Aunes begravelse, bekrefter partiets kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen overfor Dagbladet.

- I tillegg må Jonas og Hadia avlyse noen debatter de hadde planlagt i Arendal på tirsdag og onsdagen. Planen var opprinnelig å bli i Arendal til onsdag i alle fall, men det endrer vi nå på, sier Roheim Håkonsen til Dagbladet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre fortalte Dagbladet at valgkampen 2019 må bli en valgkamp i Ingrid Aunes ånd. Han gjentok dette budskapet i sin tale til AUF på Utøya på fredag.

- Det er mulig Hadia reiser tilbake til Arendal igjen etter begravelsen, men det er ikke klargjort ennå, sier Håkonsen videre.

Nedtonet valgkamp

Per Olav Hopsø, leder i Trøndelag Ap, fortalte fredag at sorgen ligger tungt over fylkeslaget etter ordfører Ingrid Aunes (33) bortgang.

- Ingrid hadde villet at vi skulle drive valgkamp som vanlig. Sånn var hun, fortsetter Hopsø.

Likevel blir det ikke slik. Hopsø fortalte Dagbladet at valgkampen forblir svært nedtonet fram til Aune er begravet.

- Vi tar en vurdering på mandag om hvordan vi skal legge opp ting fram mot begravelsen og videre. Akkurat nå er det Ingrids og Eivind Olavs familie og venner vi tenker på, sa Hopsø.