BEGRENSER: Organiserte skiturer rundt snøhetta avslås av Dovrefjellrådet. Foto: SCANPIX
Arkivfoto:  Vidar Knai / SCANPIX
BEGRENSER: Organiserte skiturer rundt snøhetta avslås av Dovrefjellrådet. Foto: SCANPIX Arkivfoto: Vidar Knai / SCANPIXVis mer

Begrenser ferdsel rundt Snøhetta

Dovrefjellrådet har avslått en søknad om å arrangere organiserte skiturer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dovrefjellrådet har avslått en søknad om å arrangere organiserte skiturer rundt Snøhetta i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark.

Begrunnelsen for vedtaket er hensynet til villreinen, og et ønske om å begrense ferdselen i fjellområdet øst for Snøhetta. Søknaden fra firmaet TheMountainguide i Oppdal kommune gjelder organiserte skiturer i januar-februar i området Åmotsdalen - Åmotsdalshytta - rundt Snøhetta - Hjerkinn eller Kongsvoll.

Som alternativ til denne ruta, gir Dovrefjellrådet tillatelse til å drive guidede skiturer lenger vest i nasjonalparken, i et område vest for Grøvudalen - Skamsdalen.

Dovrefjellrådet skriver i svaret til TheMountainguide at det kan virke urimelig å si nei til en type ferdsel som ifølge verneforskriften ville vært lovlig uten søknad, dersom den hadde vært arrangert som fellestur av en turistforening. Samtidig blir det påpekt at «forstyrrelser handler om statistikk, altså antall turer ganger antall kilometer».

«Derfor er det et poeng i forhold til verneformålet villrein å redusere den ferdsel vi kan begrense i en del tilfelle, selv om det ut fra en ren likhetsbetraktning kan føles urimelig», skriver Dovrefjellrådet.

(NTB)