Begrenset informasjon om drapene i Overhalla

Straffesaken etter dobbeltdrapet i Overhalla starter i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Straffesaken etter dobbeltdrapet i Overhalla natt til 30. april starter i Namdal tingrett mandag. Til tross for stor mediedekning, vil informasjonen fra rettssalen i Namsos trolig bli begrenset av flere grunner.

Den 27 år gamle usbekiske statsborgeren Bahadir Mirzaolimov er tiltalt for drap på sin fraseparerte ektefelle Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian.

- Han vil forsøke å avgi forklaring, men en god del spørsmål har han ikke kunnet opplyse om, sier tiltaltes forsvarer, advokat Arve Opdahl til NTB.

Dette er én av grunnene til at offentligheten neppe kommer til å få fullt kjennskap til hva som skjedde, og hvorfor det skjedde.

Lukkede dører

To andre årsaker til begrenset informasjon er at deler av rettsforhandlingene kan bli lukket både for publikum og presse - og bestemmelser i pressens Vær Varsom-plakat.

Én av de to bistandsadvokatene i saken - advokat Inger Johanne Dehli - har varslet at hun vil kreve lukkede dører for å beskytte sin klient.

- Jeg har ikke tatt initiativ til lukking av rettsmøter. Men jeg har stor forståelse for ønsket om total lukking, sier førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle til NTB. Han er aktor i saken, og opplyser at eventuell lukking kan bli aktuelt allerede i løpet av mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer