- Begrenset kjennskap til gjengene

- Oslo-politiet har begrenset kontakt med, kjennskap til og påvirkningskraft i de etniske gjengmiljøene i Oslo. Men jeg vil ikke si at vi står overfor noen opptrapping av gjengoppgjørene, sier politiinspektør Svein Bakkevig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Innvandrergjengene er mer voldelige enn vi har vært vant til i Oslo. De utenlandske gjengene holder tett sammen, og er ofte påvirket av rusmidler. Det handler ofte om at gjengmedlemmene vil sette seg i respekt, eller hevne at de ikke har blitt vist respekt. Respekt er i det hele tatt meget viktig i disse miljøene, sier politiinspektøren til Dagbladet.

- De litt proffere gjengmedlemmene har også andre motiver, som for eksempel å beskytte sine markedsandeler i narkotikahandelen, eller å beskytte restauranter fra samme nasjonalitet.

- Det er et knippe tiltak som må settes i verk for å stoppe utviklingen, særlig nå som det blir varmere i været, og flere kommer sammen i sentrum om nettene. De forebyggende tiltakene må rettes inn mot de ulike nasjonalitetene. Politiet har en relativt begrenset kontakt med i disse miljøene. Alle gode krefter må trekke sammen i dette, sier Bakkevig.

Han får støtte fra politiinspektør Ragnar Ingberg ved Romerike politidistrikt:

- Det er viktig at vi tar tak i dette på bred basis, for politiet klarer ikke å bekjempe gjengene alene. Andre institusjoner, og spesielt skolen, må også jobbe forebyggende.