Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Begrenset virkning

Kampen mot Taliban fortsetter i Afghanistan, sier forsvarsminister Grete Faremo.

GLEDELIG: - Det er gledelig at man har klart å stoppe en person som har drevet med grov terror over lang tid, sa forsvarsminister Grete Faremo da Dagbladet møtte henne foran Oslo Militære Samfund i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
GLEDELIG: - Det er gledelig at man har klart å stoppe en person som har drevet med grov terror over lang tid, sa forsvarsminister Grete Faremo da Dagbladet møtte henne foran Oslo Militære Samfund i dag. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er gledelig at man har klart å stoppe en person som har drevet med grov terror over lang tid, sa forsvarsminister Grete Faremo da Dagbladet møtte henne foran Oslo Militære Samfund i dag. Forsvarsministeren mente det var for tidlig å spekulere i hva som vil bli konsekvensene av drapet på Osama bin Laden.

- Men det er grunn til å tro at dette vil få en begrenset virkning, sa Faremo.

På spørsmål om hvilke konsekvenser dette ville få for det norske engasjemententet i Afghanistan, sa hun at «det var vanskelig å spekulere i».

- Vi har jo sett at Taliban har startet en sommeroffensiv i Afghanistan og på bakgrunn av dette har Nato og Isaf høynet sitt beredskap, sa forsvarsministeren.

- Vi hilser velkommen at en ti års jakt på personen som påtok seg ansvaret for terrorangrepet 11. september 2001 nå er over, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Hvilke konsekvenser vil dette få for det norske engasjementet i Afghanistan?

- De norske styrkene deltar med et mye bredere mandat i Afghanistan og derfor er det nødvendig å fortsette arbeidet med å bygge opp den afghanske staten, svarte Støre.

TI ÅRS JAKT: - Vi hilser velkommen at en ti års jakt på personen som påtok seg ansvaret for terrorangrepet 11. september 2001 nå er over, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
TI ÅRS JAKT: - Vi hilser velkommen at en ti års jakt på personen som påtok seg ansvaret for terrorangrepet 11. september 2001 nå er over, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media