«Begynnelsen på slutten for regjeringen»

- Et budsjettsamarbeid med Arbeiderpartiet vil være begynnelsen på slutten for en sentrumsregjering, sier Høyres finanspolitiske talsmann Per-Kristian Foss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han mener at uttalelsene fra Kristelig Folkepartis parlamentariske leder Einar Steensnæs om at skattesatsene kan bli økt med 2 prosent, betyr at regjeringen skreddersyr neste års statsbudsjett med tanke på et forlik med Arbeiderpartiet.

Dersom regjeringen kommer med skatteforslag i tråd med Steensnæs sine uttalelser, ser ikke Foss noen grunn til å støtte en sentrumsregjering.

- Hvorfor skal vi ha en sentrumsregjering hvis den fører Aps skattepolitikk? spør han.

Foss spår store problemer for regjeringen hvis den ikke klarer å lokke Ap med på et samarbeid.

- Hvis Ap ikke lar seg lokke av skattetonene, og den kommer til oss og Frp, står vi foran et budsjett der det må gjøres så store endringer at det er tvilsomt om Stortinget er i stand til det, sier han.

Partnerskifte

- Det er åpenbart at regjeringen overlevelsestaktikk går ut på å skifte partnere fra år til år. I denne overlevelseslinjen ligger kimen til regjeringens nederlag fordi den økonomiske politikken ikke kan skifte side fra år til år. Verken Ap eller høyresiden vil finne seg i å bære videre arven fra i fjor, sier Foss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer