- Begynnelsen på slutten for SVs regjeringstid

Frp-leder Siv Jensen tror SV vil bruke Lysbakkens avgang til å trekke seg ut av regjeringen og slikke sine sår.

IKKE OVERRASKET: Frp-leder Siv Jensen mener at Audun Lysbakken ikke hadde noe annet valg enn å trekke seg som statsråd.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
IKKE OVERRASKET: Frp-leder Siv Jensen mener at Audun Lysbakken ikke hadde noe annet valg enn å trekke seg som statsråd. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag valgte Audun Lysbakken å trekke seg som barne-,  likestillings- og inkluderingsminister med umiddelbar virkning i kjølvannet av  Dagbladets avsløringer om tildelingen av 154 000 kroner til Jenteforsvaret, som var en undergruppe av SVs ungdomsparti SU.

- La meg være veldig tydelig. Jeg har ansvaret og tar ansvaret. Jeg har orientert statsministeren om at jeg ønsker å gå av som statsråd, uttalte Audun Lysbakken på en pressekonferanse.

Frp-leder Siv Jensen mener Lysbakkens avgang var uunngåelig «med den ekstradreiningen saken nå har fått». Hun overlater SVs lederspørsmål til SV selv, men tror dette er «begynnelsen på slutten» på SVs regjeringstid.

- Dette er ren spekulasjon fra min side, men SV har hatt det utfordrende lenge og regjeringsdeltakelsen har ikke ført hell og lykke med seg. Nå har partiet en mulighet til å gå ut med flagget til topps og prøve å reise seg igjen, sier Siv Jensen.