ÅSTED: Kvinnen ble funnet drept i en leilighet på Kjelsås i Oslo. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet
ÅSTED: Kvinnen ble funnet drept i en leilighet på Kjelsås i Oslo. Foto: Miriam Bakkejord / DagbladetVis mer

Drapet på Kjelsås:

- Begynner å få et bilde av motivet

Mannen som er siktet for å ha drept sin kjæreste med kniv på Kjelsås i Oslo natt til søndag, blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Mannen i 20-åra som er siktet for å ha drept sin kjæreste i en leilighet på Kjelsås i Oslo natt til søndag, blir klokka 14 framstilt for varetektsfengsling. Det opplyser Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning (EEF) i Oslo politidistrikt.

- Det vil det bli bedt om fire ukers varetektsfengsling av siktede, sier Metlid til Dagbladet.

Siktede har ifølge politiet allerede samtykket til varetektsfengsling, men han har foreløpig ikke tatt stilling til straffskyld. Det ble søndag gjennomført flere timers avhør av siktede. Avhørene vil fortsette mandag.

Var kjærester

- Vi begynner å få et bilde av motivet. Det er også gjort flere beslag, uten at jeg vil gå inn på detaljer om verken disse eller åstedet, sier Metlid til Dagbladet.

Ifølge politiet var siktede og avdøde i et forhold. Begge er i 20-åra, og skal ha kommet til Norge som asylsøkere fra et land utenfor Europa. De skal være fra samme land, og hadde fått innvilget midlertidig opphold i Norge.

Ikke funnet pårørende

- Kvinnen vil bli obdusert i dag. Politiet har jobbet intensivt med å få varslet pårørende, men har så langt ikke lyktes med å finne noen av disse her til lands, sier Metlid.

Politiet fikk melding om knivstikkingen i Kjelsåsveien klokka 00.26 natt til søndag. I tillegg til siktede, er ett vitne avhørt. Vedkommende var til stede i leiligheten under drapet.

Ifølge Metlid var det vitnet i leiligheten som fikk varslet noen andre i nærheten om knivstikkingen. Denne personen tok så kontakt med politiet. Ambulansepersonell rykket sammen med politiet ut til stedet, men kvinnens liv sto ikke til å redde.