Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Begynner å få kontroll på mange hundre meter bred skogbrann

- Regner med å jobbe med slokning i hele natt, opplyser brannvesenet om skogbrannen i Møre og Romsdal.

STOR BRANN: Et stort område har stått i brann i fjellet på Herøy i Møre og Romsdal. Brannvesenet mener mandag kveld å ha en viss kontroll på flammene i fjellsida. Foto: Kristoffer Nærø Ytterland
STOR BRANN: Et stort område har stått i brann i fjellet på Herøy i Møre og Romsdal. Brannvesenet mener mandag kveld å ha en viss kontroll på flammene i fjellsida. Foto: Kristoffer Nærø Ytterland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Klokka 21.10 opplyser brannmester Frank Austdal ved 110-sentralen i Ålesund at brannmanskapene begynner å få kontroll over flammene.

- Situasjonen er den at de fremdeles jobber med å slokke, men mener nå at de har en viss kontroll. Det brenner fortsatt litt på toppen av fjellet, men det er ikke fare for bebyggelse. Brannmannskapene vil jobbe på stedet utover kvelden og natta, og trolig også i morgen, sier Austdal til Dagbladet.

- Flere hundre meter

I området Herøy - Remøy i Møre og Romsdal startet det i ettermiddag en stor brann i ei fjellside mot toppen av fjellet.

Brannvesenet hadde lenge ikke kontroll på brannen, som stadig spredte seg videre.

SKOGBRANNHELIKOPTER: Alt tilgjengelig mannskap bidrar nå i slokningsarbeidet. Foto: Kristoffer Nærø Ytterland
SKOGBRANNHELIKOPTER: Alt tilgjengelig mannskap bidrar nå i slokningsarbeidet. Foto: Kristoffer Nærø Ytterland Vis mer

- Det er ei hel åsside som brenner. Det er et område som er flere hundre meter bredt, sa operasjonsleder i Møre og Romsdal-politiet, Borge Amdam til Dagbladet tidligere i kveld.

Operatør Tor Ivar Sjåstad ved 110-sentralen i Møre og Romsdal forteller at alt som finnes av tilgjengelig mannskap i området har bistått i slokningsarbeidet.

- Vi har et skogbrannhelikopter i sving, samt brannmannskap og sivilforsvaret. Slik det ser ut nå har vi kontroll på brannen nær bebyggelsen på nedsida av fjellet, men brannen sprer seg stadig videre oppover, sa Sjåstad til Dagbladet tidligere i dag.

Jobber i natt

Han forteller at brannvesenet belager seg på en lang natt med slokningsarbeid.

- Erfaringsmessig vet vi at brann kan trenge ned i jorda, i ulike torvlag, og at det derfor kan være vanskelig å slokke alle gjør. Vi regner med at folk må jobbe utover natta, og at dette krever en langvarig innsats, sier han.

Det er ikke kjent hva som forårsaket brannen. Operasjonsleder Amdal ved politiet sier at de nå snakker med flere folk i området.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media