- Begynner å se ut som om kirka helt bevisst har manipulert medlemslistene

Høyres Henrik Asheim reagerer kraftig på Dagbladets katolikk-avløring.

- ALVORLIG SAK: - Vi ser også en biskop og en kirke som drives fra skanse til skanse, og hele tida presses til å innrømme nye forhold, når de i stedet kunne lagt alle kortene på bordet innledningsvis. Som medlem av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, må jeg si at det ikke er spesielt tillitsvekkende at de ikke spiller på lag med myndighetene, sier Høyres Henrik Asheim. Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no / Høyre
- ALVORLIG SAK: - Vi ser også en biskop og en kirke som drives fra skanse til skanse, og hele tida presses til å innrømme nye forhold, når de i stedet kunne lagt alle kortene på bordet innledningsvis. Som medlem av kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, må jeg si at det ikke er spesielt tillitsvekkende at de ikke spiller på lag med myndighetene, sier Høyres Henrik Asheim. Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no / Høyre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyres Henrik Asheim reagerer kraftig på Dagbladets avsløring om at biskop Bernt Eidsvig allerede i 2012 var kjent med Den katolske kirke i Norge medlemsregistrerte intetanende personer - men gjorde ingenting for å stanse praksisen før saken sprakk i fjor.

- Denne saken blir bare mer og mer alvorlig jo mer det graves i den. Først er det bortforklaringer om rutinesvikt nedover i system. Så viser det seg at dette har vært bevisst helt opp til topps i kirka, sier Høyres Henrik Asheim, som sitter i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.    

Som Dagbladet har omtalt tidligere, beskrives medlemsrutinene etter lovens bokstav i OKBs årsmelding for 2014. Praksisen med å innføre uvitende personer i medlemregisteret, nevnes ikke med et ord - noe også Fylkesmannen har påpekt sin korrespondanse med trossamfunnet.

Les alle sakene om katolikkrotet her.

- Begynner å se bevisst ut Som Dagbladet skriver i dag, ble Norsk katolsk bisperåd i 2013 gjort oppmerksom på praksisen og det ble vedtatt at slik registrering måtte opphøre med øyeblikkerlig virkning. På spørsmål om hvorfor praksisen likevel fikk fortsette, har biskopen svart:  - Dessverre ble vedtaket ikke gjennomført umiddelbart, som det burde ha vært. I en presset arbeidssituasjon valgte vi minste motstands vei. Det har vi grunn til å beklage - og angre.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer