Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begynner gjenoppbyggingen i Thailand om to uker

Men det skal bli færre strandbarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thailand har bestemt seg for å handle raskt etter julas flodbølgekatastrofe. I går la regjeringen og provinsene fram planene for framtidas turistperler i Phuket, Phang Nga og Krabi.

- Vi tror at alle strendene i provinsene Phuket, Phang Nga og Krabi er ferdig ryddet om to uker. Da kan vi begynne å legge planene for hvordan de skal se ut, fortalte Thailands miljøvernminister, Suwit Khunkitti, på en konferanse om framtida for turismen i Phuket i går.

Uenighet om hva som må gjøres

Men ifølge avisa The Nation er det uenighet om hvordan områdene skal se ut etter gjenoppbyggingen. Regjeringen og administrasjonen i Phuket vil trekke mesteparten av næringslivet minst femten meter unna strandpromenadene. Det vil i så fall få dramatiske konsekvenser for alle dem som arbeidet på og rundt strendene.

- Vi deler regjeringens ønske om å lage nye planer for strendene i Phuket, men myndighetene må også forstå at det er forskjeller fra strand til strand, og at kravene lokalmiljøene har vil være forskjellige, sier Phukets administrasjonssjef, Anchalee Vanich Thepabutr.

Bare i Patong vil hundrevis av mennesker bli tvunget til å finne andre jobber om myndighetenes plan blir fulgt til punkt og prikke. Alle som har leid ut strandparasoller, solsenger, eller på andre måter har hatt arbeidet sitt på stranda kommer til å miste disse jobbene.

I hele det katastroferammede området dreier det seg om flere tusen jobber.

Et bra tidspunkt for endringer

Phuket har i lengre tid hatt planer om å forandre blant andre Patong Beach. Administrasjonen vil blant annet begrense næringslivsaktiviteten på stranda, og vil ha alle bygninger minst femten meter bak hovedveien langs stranda.

Nå som flesteparten av bygningene i strandsonen er ødelagt, blir det mye enklere å gjennomføre planene.

- Vi ønsker at Phuket skal komme tilbake som en turistperle i verdensklasse, sier Anchalee til The Nation.

Både administrasjonen i Phang Nga, hvor nasjonalparken Khao Lak ligger, og Krabi er glade for regjeringens initiativ til gjenoppbygging. Men begge provinsene forbeholder seg retten til å tilrettelegge for turismen på sin egen måte.

- De nye planene må forholde seg til den eksisterende kulturen i området, sier presidenten for turistorganisasjonene i Krabi, Itthirit Kinglek.

I FULL GANG:</B> Bulldoserne er forlengst kommet i gang med oppryddingsarbeidet i katstrofeområdene i Thailand. Miljøvernministeren regner med at oppbyggingen kan begynne om to uker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media