Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begynnerlønn: 450 000

Derfor er skolevalget lett for 15-åringene i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begynnerlønninger på 450.000 kroner og godt arbeidsmarked har gitt kraftig oppsving i antall søkere til petroleumsfagene.

Det kreves et snitt langt over fire for å komme inn på brønnteknikk ved Stavanger offshore tekniske skole. Likevel opplever skolen en stadig større søkerbunke for hvert år som går.

- Vi har voldsom søkning på offshorefagene.

- 202 elever har søkt VG2 brønnteknikk som sin førsteprioritet i år, mot 172 i fjor, sier avdelingsleder Bård Inge Thun ved Stavanger offshore tekniske fagskole til Aftenbladet.

Totalt hadde 628 søkere ført opp brønnteknikk på søknadsskjemaet sitt år.

450 000 - før tillegg

En av de viktigste grunnen er den meget gode begynnerlønnen.

- De tjener mye. Tarifflønna starter på 450.000 til 460.000 kroner. Tilleggene kommer på toppen, sier daglig leder Randi Østensen i Opplæringskontoret for oljerelaterte fag.

 DATASPILL:  For tre år siden lanserte Hydro dette dataspillet for å gjøre utdannelse i oljefag mer attraktiv for ungdom. Noen har fanget opp budskapet. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX.
DATASPILL: For tre år siden lanserte Hydro dette dataspillet for å gjøre utdannelse i oljefag mer attraktiv for ungdom. Noen har fanget opp budskapet. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX. Vis mer

Hun opplever at kontoret blir nedringt av folk som lurer på hva som kreves for en jobb i oljebransjen.

I tillegg til enorm interesse fra 15- til 16-åringene, merker Stavanger offshore tekniske skole pågang fra fagarbeidere, eller arbeidstakere med minst fem års erfaring. Disse vil øke sin kompetanse ved å gå på fagskolen, skriver Aftenbladet.

- Det er en høy søkning i år: 74 kvalifiserte søkere til 60 plasser. I fjor søkte 49, sier Thun. (NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!