Begynnerlønn: 520 000 kroner

Dataprogrammerer Torgeir Hagland (22) ble headhuntet av den amerikanske dataspill-giganten Shiny. Begynnerlønn: vel 520000 kroner. Snart kan lønna nærme seg millionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

22-åringen fra Røyken i Buskerud er et av de svært ettertraktede norske «datageniene» som utenlandske konsern kappes om å sikre seg.

Torgeir har ikke kjøpt seg dyr sportsbil, og det blir liten tid til badeliv. 22-åringen jobber vanligvis over 12 timer om dagen.

- Lønningene her er omtrent dobbelt så høye som i Norge. Det var likevel ikke lønna som gjorde at jeg endte opp i California, sier Torgeir Hagland.

Han er sjøllært, uten utdannelse, men uhyre attraktiv på det amerikanske jobbmarkedet.

- Akkurat nå skulle jeg ønske at jeg hadde studert litt, fordi de amerikanske myndighetene gir lettere oppholdstillatelse til folk med utdannelse, sier 22-åringen.

Lager dataspill

Torgeir ble interessert i programmering på videregående skole, og ble plukket opp av en dansk guttegjeng som laget såkalte «demoer», korte demonstrasjoner på ulike typer programmering og grafikk.

- Jeg ble med dem til Danmark, men vi måtte flytte kontoret til London, fordi det var så vanskelig å få ansatt folk. Etter hvert gikk hele greia konkurs, men de fleste av oss ble plukket opp av forskjellige dataspillprodusenter. Jeg fikk et møte med Shiny-konsernet i London, og de ansatte meg samme dagen. Jeg ante ikke hva lønna skulle bli. Hadde bare kjempelyst til å reise til varmere strøk. Hjemme i Norge var det bare førstegangstjenesten som ventet på meg, forteller Torgeir Hagland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer