Tilbakekalles:

- Begynte å hallusinere

Spinaten som ble solgt i Australia fikk flere til å bli syke. Viste seg å inneholde ugress.

TILBAKEKALT: Disse to typene med spinat, som begge ble solgt hos kjeden Costco Wholesale, er kalt tilbake i Australia. Foto: Produsenten
TILBAKEKALT: Disse to typene med spinat, som begge ble solgt hos kjeden Costco Wholesale, er kalt tilbake i Australia. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Flere titalls mennesker har meldt om helseproblemer etter å ha spist spinat kjøpt hos Costco Wholesale i Australia. Nå går landets helsedepartement ut og bekrefter at de har satt i gang etterforskning for å finne kilden til problemene.

Hallusinasjoner, tåkesyn, utvidede pupiller, feber og akutt forvirring. Alt har blitt rapportert fra mer enn 50 personer som har kjøpt spinatpakkene.

Peker på ugress

- Det virker som produktet har blitt kontaminert med et ugress, som kan føre til helserelaterte konsekvenser hvis det spises, sier Riviera Farms i en uttalelse.

Det jobbes nå med å varsle kunder som har kjøpt produktet, og en koordinert tilbakekalling. Ifølge produsenten er det pakker på 350 gram og ett kilo som tilsynelatende er berørt av kontamineringen.

- Føler oss ganske trygge

Myndighetene skal ha blitt varslet umiddelbart etter at kjøpere hadde meldt om problemene. Ifølge legen Darren Roberts ved den nasjonale rådgivningen for forgiftninger, var flere av dem som hadde spist spinaten veldig syke i mer enn ett døgn.

- De som har vært ganske syke, har vært så preget at de har fått hallusinasjoner og sett ting som ikke er der. De kan ikke gi noen god forklaring på hva som har skjedd, sier Roberts til Sydney Morning Herald.

Ingen har mistet livet som følge av forgiftningene.

- Det er mange mulige årsaker til forgiftningene. En rekke tester blir gjennomført basert på det vi har av materiale fra dem som har blitt syke. Men vi føler oss allerede ganske trygge på hva som har forårsaket situasjonen, sier legen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer