Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begynte å kutte av arm

Tortur før Nesodden-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Follo er nå sikre på at litauer-drapet i Nordre Frogn kan knyttes direkte til et tungt belastet kriminelt miljø.

Dagbladet får bekreftet at de tre mennene som er varetektsfengslet, og de tre litauerne som er siktet og etterlyst, skal ha torturert og grovt mishandlet den drepte 24-åringen, og de to andre litauerne som ble sendt til sykehus etter dramaet på grensa mellom Frogn og Nesodden lørdag 19. juli.

En av mennene fikk kappet av fingeren. Dette skal ha skjedd mens de to andre ble tvunget til å se på.

Dagbladet får også bekreftet at politiet nå mener at de seks litauerne som er siktet i saken også skal ha vært i gang med å kappe armen av en av de tre som ble torturert.

- Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gå ut detaljer om denne saken, sier politiadvokat Frode Ruud.

Tungt kriminelle

I går fikk Ruud medhold i Follo tingrett til å holde to av de siktede fullstendig isolert i to nye uker.

- Tredjemann framstilles for retten i dag. Han er som de to andre fengslet i to uker til, men av hensyn til etterforskningen er det nødvendig at også han blir sittende totalt isolert, sier politiadvokat Ruud.

MISHANDLET: Tre menn er arrestert etter drapet på 24-åringen. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
MISHANDLET: Tre menn er arrestert etter drapet på 24-åringen. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

Mennene som er involvert i drapssaken, skal også være innblandet i alvorlige vinningskriminalitet, voldskriminalitet og prostitusjon.

- Dette er ikke en sak som handler om småkriminelle. Dette er alvorlig kriminalitet, sier politifullmektig Frode Ruud.

Litauerne som politiet knytter til drapet, og den grove mishandlingen i Follo, er også kjent av politiet i andre europeiske land. Flere av mennene skal ha et tungt kriminelt rulleblad fra Litauen og Tyskland.

Internasjonalt etterlyst

- Foreløpig har vi etterlyst de tre mennene gjennom Interpol-systemet. Vi har en løpende vurdering om vi skal gå ut med navn og bilde av de tre, sier politiadvokat Frode Ruud.

Politiet i Follo bekrefter også at det skal ha vært flere forskjellige ID-papirer på mennene som var involvert i drapet.

image: Begynte å kutte av arm

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!