Begynte å legge på seg i militæret. Stoppet først ved 225 kilo

Men nå er livet litt lettere for Rune (42).

FØR OG ETTER:
Fra å være en godt trent og slank 19-åring, begynte Rune Glørstad å legge på seg mens han var i militæret. På det meste har han veid 225 kilo. Nå har han imidlertid tatt av 65 kilo, og årets mål er å gå ned ytterligere 50.  Foto: Privat
FØR OG ETTER: Fra å være en godt trent og slank 19-åring, begynte Rune Glørstad å legge på seg mens han var i militæret. På det meste har han veid 225 kilo. Nå har han imidlertid tatt av 65 kilo, og årets mål er å gå ned ytterligere 50. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over halvparten av Norges befolkning er overvektige, viser en studie fra i sommer.

Rune Glørstad (42) er definitivt en av dem. Som 19-åring var han både slank og godt trent, men i løpet av militæret begynte kiloene å rase på.

- Jeg fikk såkalt brakkesyke, og ble liggende mye på senga og spise godteri på kveldene. Jeg trente et par ganger i uka, men langt fra like mye og organisert som før. I tillegg ble det en del fester i helgene. Fra å veie 84 kilo da jeg startet i militæret var vekta kommet opp på 109 da jeg sluttet, sier 42-åringen til Dagbladet.

Feit mat Men det stoppet ikke der. I løpet av det neste tiåret ble nemlig dette tallet mer enn fordoblet.

- I slutten av 2007 veide jeg 225 kilo. Da var det tungt. Jeg klarte bare å gå ett minutt av gangen. Jeg utviklet tilleggssykdommer, ble impotent og fikk flere sår på kroppen. Det var et helvete, og jeg holdt meg mye innendørs, sier Glørstad som også står fram i Fædrelandsvennen i dag.

Han forteller at dietten stort sett bestod av sjokolade, pizza, hamburgere og annen feit mat - og med unntak av perioder der han tok seg sammen, raste kiloene på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer