- Begynte å skyte på folk i rullestol

Minst åtte personer drept etter skyteepisode på aldershjem i USA.

SKJØT ÅTTE MENNESKER: En mann er pågrepet etter et drapsraid på et aldershjem i North Carolina. Foto:  AP/SCANPIX
SKJØT ÅTTE MENNESKER: En mann er pågrepet etter et drapsraid på et aldershjem i North Carolina. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Åtte personer skal være døde etter skyteepisoden på et aldershjem i Carthage i North Carolina i USA. Det er snakk om eldre personer mellom 78 og 98 år, og en som jobbet ved aldershjemmet, melder WRAL News.

- Mannen tok seg inn på området tungt bevæpnet, og begynte å skyte mot folk i rullestol, sier senator Harris Blake fra North Carolina til TV-kanalen.

Seks av pasientene på pleiehjemmet ble drept på stedet, mens to andre døde av skadene på et sykehus noen timer senere, opplyser talsmenn for det lokale politiet ifølge NTB.

45-åring arrestert
Skyteepisoden skjedde på Pinelake Health and Rehab Center i byen Carthage, som er et aldershjem og rehabiliteringssenter for blant annet Alzheimerpasienter, med 90 sengeplasser.

Den antatte gjerningsmannen er pågrepet etter at han ble skutt av en politimann. Politimannen ble skutt i beinet under en skuddveksling med gjerningsmannen, men skal ikke ha blitt alvorlig skadet.

- Vi hadde en erfaren politimann som gjorde jobben slik han skulle, og som hindret at situasjonen ble enda verre, sier statsadvokat Maureen Kruger i Moore County ifølge TV-kanalen WTDV.

Den pågrepne er en navngitt 45 år gammel mann, som ikke skal ha hatt noen tilknytning til aldershjemmet, ifølge nyhetsbyrået AP. Han skal heller ikke være i slekt med noen av ofrene.

Besøkende skadet
En besøkende på senteret skal også ha blitt skadet, men politiet vet ikke noe om tilstanden hans.

Guvernør Beverly Perdue sier i en uttalelse søndag ettermiddag at dette er en tragedie det er vanskelig å fatte.

- Venner og slektningene til ofrene har vår dypeste sympati, og vil være i hjertene og bønnene til hele North Carolina, sier guvernøren
.

Dette er den siste av flere skyteepisoder som har ført til mange dødsfall den siste tida i USA, ifølge CNN. I Alabama drepte en mann 11 personer tidligere denne måneden. Han skal ha brent ned sin mors hus, skutt medlemmer av sin egen familie og drept det som tilsynelatende er fremmede mennesker ved å skyte dem fra bilen sin mens de satt på terrassen. En annen episode skjedde i en kirke i Illinois, der en mann skjøt og drepte en mann tre personer.

Kart: GOOGLE MAPS
Kart: GOOGLE MAPS Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer