Begynte å tute på skiløperne: - Rart det ikke ringte en bjelle

Plutselig ble veien til skiløype.

MÅTTE DRAS OPP: Bilen klarte faktisk å kjøre en drøy kilometer i skiløypa før den sank gjennom. Da gikk det også opp for sjåføren hva som hadde skjedd. Foto: Skjåk Hytteservice AS
MÅTTE DRAS OPP: Bilen klarte faktisk å kjøre en drøy kilometer i skiløypa før den sank gjennom. Da gikk det også opp for sjåføren hva som hadde skjedd. Foto: Skjåk Hytteservice ASVis mer

Påskeutfarten til hyttegrenda i fjellbygda Skjåk i Gubrandsdalen gikk ikke helt etter planen for kvinnen som mandag skulle til fjells.

Både Gubrandsdølen Dagningen og lokalavisa Fjuken bringer den noe spesielle nyheten tirsdag.

For fylkesvei 258 Strynefjellsvegen er vinterstengt. På vinterstid går den rett over i skiløype før den kommer til et hyttefelt. Som seg hør og bør var det en bom ved innfarten til veien, men den sto uheldigvis for sjåføren åpen.

SKIVETT: Dette er nordmenns beste råd om skivett. Video: Malene Storrusten. Klipp: Kristoffer Løkås / Ingebjørg Iversen Vis mer

- Burde ha ringt en bjelle

- Vedkommende trodde nok at veien var brøyta oppover. Det var en bom som sto åpen ved ved parkeringsplassen, og den må han kjørt forbi i god tro, eller andre tanker, sier Tor Bruland i Skjåk Hytteservice AS til Dagbladet.

Det var han og sønnen Leif som fikk i oppdrag med å dra løs bilen.

- Det var ikke noe problem. Vi dro den løs med to snøskutere og fikk snudd den i løypa før bilen kjørte ned igjen for egen maskin, sier han.

Ifølge Bruland skal sjåføren ha begynt å tute på skiløpere i løypa, for de skulle jo ikke gått der!

- Det burde ha ringt en bjelle. Det var mye skiturister i veibanen og sjåføren begynte å tute på dem, sier han.

- La seg flat

Selv om bilen etter en drøy kilometer i løypa til slutt kjørte seg fast, endte det hele bra.

- Hun var lei seg og la seg helt flat, men det gikk heldigvis bra. Det ble påskeferie i år også, sier Bruland.

Det er ikke første gang Skjåk Hytteservice har fått i oppdrag å dra en bil ut av skiløypa, og det blir sikkert ikke siste.

- Får ti-tolv år siden skjedde det samme. Vi får tåle litt action på slutten av vinteren, sier Bruland.