Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Begynte valgfesten i kveld

Flertall på valgvaken på Grand Hotel i Oslo i kveld tror landet vil få flere venner internasjonalt med John Kerry som president. Men USAs ambassadør i Norge, John D. Ong, mener utenrikspolitikken blir stort sett den samme uansett hvem som styrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er min sterke mening at uansett hvem som vinner presidentvalget i natt, så vil ikke USAs utenriks- og sikkerhetspolitikk forandres. Hvis Bush vinner vil han fortsette den samme kursen som han har gjort i de siste fire åra, og hvis en ser på hva Kerry har sagt så tyder ikke det på noe ny linje, sier Ong til Dagbladet.no.

Ong ble utpekt til ambassadør av president George W. Bush i februar 2002. Han var én av rundt 800 amerikanere og nordmenn på valgvaken på Grand Hotel.

Vil ha endring

I bankettsalen hadde både Demokratene og Republikanerne satt opp stand og solgte ut siste lageret av T-skjorter. Demokratene var i flertall. Bethann Hübert (40) har hatt hele familien i sving for John Kerry i valgkampen - både i USA og Norge.

- Jeg tror dette valget virkelig betyr mye for USAs omdømme. Vi trenger flere venner, sier hun.

Hun er registrert som velger i Bush-bastionen Texas.

- Min stemme kommer ikke til å bety så mye. Bush tok Texas, dessverre. Men det er likevel viktig at Demokratene stemmer for å vise at det er en opposisjon også der, sier

Nervøs for Kerry

image: Begynte valgfesten i kveld

David Kandolha, 36, er Republikaner og avga stemme hjemme i New York. Også han må innse at kun et mindretall i hjemstaten stemte som ham.

- Jeg vil kalle meg en moderat republikaner. Jeg jobber som aksjemegler og blir definitivt mer nervøs av å tenke på Kerrys økonomiske politikk enn den Bush fører, sier han.

STØTTESPILLERE: Bethann Hübert og David Kandolha har jobbet hardt med å registrere velgere for hver sitt parti.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media