Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Behandle Gaza som Tsjetsjenia

Mener Israels nyutnevnte planleggingsminister, Avigdor Lieberman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det gikk, som sedvanlig, hett for seg da israelske ministre diskuterte hva de skal gjøre i forhold til palestinerne i dag. Den nylig utnevnte strategiministeren Avigdor Lieberman gikk hardt ut: I Gaza bør Israel gjøre «som Russland opererer i Tsjetsjenia», foreslo Lieberman, som er kjent for sine hatske utfall mot sine palestinske naboer.

- Ikke russere

Om det israelske militære vil gjøre som minister Lieberman sier, er en annen sak.

- Gaza er ikke Tsjetsjenia og vi er ikke russere. Våre taktikker er fullstendig annerledes, svarte Israels sikkerhetsminister Avi Dichter ifølge ynet.

De israelske ministrene ble så enige om å godkjenne anbefalingen til landets forsvarsminister Amir Peretz, om at Israel ikke skal iverksette en storstilt kampanje mot det israelerne mener er en storstilt våpensmugling inn i Gaza.

Ikke blod igjen

Samtidig fortsatte militæroperasjonen i det nordlige Gaza, i Beit Hanoun, hvor minst seks palestinere ble drept i dag. I tillegg skal minst 33 personer ha blitt skadd. Deriblant en kvinne og en 11 år gammel gutt, melder nyhetsbyrået Ap.

Dagens militæraksjon er den største siden Israel igjen gikk inn i Gaza i sommer.

NOK EN BEGRAVELSE: I Gaza. Denne gangen er det Mohammed al-Masri, medlem av Islamsk hellig krig, som det sørges over. Seks palestinere mistet livet i Gaza i dag. Foto: Reuters/Scanpix
NOK EN BEGRAVELSE: I Gaza. Denne gangen er det Mohammed al-Masri, medlem av Islamsk hellig krig, som det sørges over. Seks palestinere mistet livet i Gaza i dag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Den palestinske direktøren ved Beit Hanoun-sykehuset, Jamil Suleiman, fortviler og sier at alt blodet på sykehuset nå er brukt opp.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas fordømmer dagens operasjon og kaller den for «nok en massakre». Lederen for det arabiske Hadash-partiet i Israel, Muhammad Barakeh, er heller ikke nådig når han karakteriserer Israels militærkampanje i Gaza i dag:

- Denne regjeringen prøver å øke blodbadet for å få så mange palestinske lik som mulig, sier Knesset-medlemmet Barakeh.

OMSTRIDT MINISTER:</B> Avigdor Lieberman på talerstolen i Knesset mandag denne uka.