Donald Trump

Behandles med udokumentert medisinkombo

Donald Trump behandles med både Remdesivir og deksametason, ifølge presidentens lege. Forskere har håp om at disse medisinene kan gi kombinasjonseffekt, men venter fremdeles på svar.

DEN «EKTE» SKOLEN: President Donald Trump sier han har gått på den ekte skolen og lært om coronaviruset. Video: @realdonaldtrump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump behandles nå med legemiddelet deksametason, et såkalt systemisk steroid. Det opplyste hans lege Sean P. Conley på en pressekonferanse søndag, ifølge The New York Times.

Tidligere har Conley gitt til kjenne at presidenten også blir gitt det antivirale legemiddelet Remdesivir.

Mandag kveld ble det bekreftet at presidenten vil fortsette den kombinerte behandlingen også etter å ha returnert til Det hvite hus.

Dermed behandles Trump nå med to medisiner som forskere håper kan ha en kombinasjonseffekt i behandling av coronavirussykdom.

- Håpet er at disse medisinene kan utfylle hverandre. Dette er verdt å undersøke i kliniske studier, uttalte overlege på Rikshospitalet og koordinator i Norsk forening for infeksjonsmedisins (NFIM) covid-19-komité, Marius Trøseid til Dagbladet 28. juli.

Udokumentert

Den gang viste NFIM til en foreløpig rapport fra den første store randomiserte studien av Remdesivir, publisert i anerkjente New England Journal of Medicine, som viser at legemiddelet i en viss grad forkorter sykdomsforløpet hos sykehusinnlagte covid-19-pasienter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer