Behandlet chihuahua som leketøy, avslørt på film

- Jeg ble kvalm av å se meg selv i ettertid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da nitten år gamle Alfie Loft skulle lufte hunden til en kvinne han nettopp hadde møtt på en bar i Stevenage, England, fikk den stakkars chihuahuaen hennes gjennomgå.

Loft svingte den lille hunden rundt seg opptil flere ganger nær en trafikkert vei uten å tenke på de mange tilskuerne i boligområde som observerte ham med omhu.

En av dem filmet det hele og tipset straks politiet.

Får ikke eie dyr på to år Nå har mannen fått portforbud og må dermed holde seg hjemme hos mor mellom 09.00 til 16.00 i tolv uker. I tillegg må Loft betale eieren av hunden en erstatning på 4 183 norske kroner, og får ikke lov til å eie noen form for dyr de neste to årene, skriver The Guardian

I følge Lofts advokat, Natasha Patel, er nittenåringen veldig lei seg for det han gjorde mot hunden.

- Han ble kvalm av å se seg selv behandle et dyr på den måten, etter at han ble konfrontert med videoen. Han vet at det han gjorde var galt.

Var beruset Patel forteller videre at Loft var veldig beruset under hendelsen og at han ikke husker mye.

- Loft elsker hunder selv om han ikke eier noen selv. Han mente bare å få chihuahuaen til å øke farten og rykket litt for hardt i båndet så den fløy i luften.

Kameratgjengen han gikk sammen med skal ha ledd av hendelsen og oppfordret Loft til å gjenta det.

- Loft er veldig pinlig berørt av hva han gjorde, og har bedt om unnskyldning, forklarer advokaten.

I følge dommeren i saken, Carolyn Mellanby, skal unnskyldningen ha blitt godtatt og bidratt til å senke straffeutmålingen.

- Det at han utsatte hunden for dyreplaging i et såpass offentlig område som medførte ubehag for både hunden og dens tilskuere, gjør at vi ser det som rimelig at han ikke får eie et eget dyr i nærmeste framtiden.