Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Behandlet Linda dårlig

Broren til Linda Didriksen mener at Lindas samboer behandlet henne dårlig den siste tida før hun forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram under Hålogaland lagmannsretts ankebehandling av Linda-saken onsdag. Den ene av tiltaltes forsvarere, Hilde Guldbakke, spurte Lindas bror om hvorfor han og tiltalte ikke omgikk hverandre, så lenge de to parene møttes hyppig.

- Likte du ikke tiltalte? spurte forsvareren.

- Jeg hadde ikke noe imot tiltalte, men jeg likte ikke måten han behandlet Linda på mot slutten, svarte broren.

Var mer borte

Kenneth Didriksen utdypet hva han ikke likte: Lindas samboer, som nå er tiltalt for drapet på henne, var mer borte fra sin gravide samboer den siste tiden.

- Hun satt mer i leiligheten alene, og det kunne være små detaljer som at han ikke ville kjøre henne, at han ikke ville gjøre henne tjenester og sånn, forklarte han for lagmannsretten.

Det kom også fram i avhøret at broren syntes tiltalte burde ha vært med og lett etter Linda den første natten etter at hun forsvant. Han sendte flere tekstmeldinger til tiltalte, som hadde valgt å være i foreldrenes hus på Inndyr, mens Kenneth og andre lette etter Linda på Ørnes om natten.

I den siste tekstmeldingen skrev han at tiltalte burde innfinne seg på Ørnes, fordi samboeren hans var savnet. Da meldte tiltalte tilbake at han skulle komme, bare han fikk fylt bensin på bilen.

Innøvd forklaring

Kort tid etter at Linda Didriksen ifølge tiltaltes forklaring hadde gått på kiosken om ettermiddagen 1. juni 2000, for så aldri mer å komme tilbake, kom broren Kenneth og hans samboer Siw på besøk til paret i Spildervika. Beskrivelsen av hvordan de ble møtt, passer dårlig med at tiltalte har forklart at paret drev og ryddet i leiligheten da.

Kenneth Didriksen fortalte at tiltalte møtte dem i døren, i bukse og bar overkropp og med et trøtt «morratryne». Han holdt den ene hånden i dørkarmen og den andre på klinken. Kenneth reagerte på hvordan han forklarte seg om at Linda var gått på kiosken.

- Han snakket fort og gjentok seg selv så vi nesten ikke kom til orde. Det var nesten slik at jeg i ettertid tenkte at det var innøvd, det han sa til oss, forklarte broren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media