- Behandlet meg som et lekedyr

Tobarnsmora (43) anslår at angrepet varte i 45 minutter.

VANSIRET: Tobarnsmora Rachel Anderson (43) forteller om de dramatiske sekundene der hunden hogg tak i ansiktet hennes. Foto: SWNS/NTB
VANSIRET: Tobarnsmora Rachel Anderson (43) forteller om de dramatiske sekundene der hunden hogg tak i ansiktet hennes. Foto: SWNS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var den 26. desember 2018. Tobarnsmor Rachel Anderson (43) fra Skegness i Storbritannia skulle bare sitte barnevakt for ungene til en venn av seg.

43-åringen forteller ifølge lokalavisa Wales Online at vennens husky normalt ble holdt utendørs. Denne kvelden var hunden inne.

- Blod overalt

Hun beskriver hvordan hun kjente at hunden plutselig låste kjeven over ansiktet hennes, før den gikk løs på armen:

- Det var blod overalt. Armen min ble revet åpen. Jeg kunne se hud og fett overalt. Jeg husker at den dro meg etter armen fra side til side. På et tidspunkt trodde jeg at den skulle slippe meg, men den behandlet meg som et lekedyr, sier Rachel til lokalavisa.

Hun anslår angrepet til å ha vart i 45 minutter.

Det var ikke før et av barna hun passet greide å få tak i en kniv som lå på benken, og stakk hunden med denne, at hun greide å komme seg fri, forteller hun.

TRANSPLANTERT HUD: Rachel fikk transplantert hud til armen, men kroppen ville ikke akseptere tranplantasjonen. Foto: SWNS/NTB
TRANSPLANTERT HUD: Rachel fikk transplantert hud til armen, men kroppen ville ikke akseptere tranplantasjonen. Foto: SWNS/NTB Vis mer

Da ringte hun politiet, som ifølge Rachel skjøt hunden til døde.

Sliter med skrekken

Rachel sier hun trengte over ti operasjoner for å reparere skadene etter angrepet.

I tidligere intervjuer kommer det fram at hun fikk en kraftig infeksjon i armen, og at kroppen begynte å avvise den transplanterte huden.

For å redde armen hennes, skal legene ha sydd den inn i magen hennes i fire uker, sånn at huden kunne gro i fred.

Ifølge den britiske tabloidavisa The Sun, som intervjuet Rachel i 2020, ble politianmeldelsen henlagt etter et år.

Det er nå gått fire år siden den skjebnesvangre dagen. Rachels sår har grodd til arr, men hun greier fremdeles ikke å bruke hånda skikkelig.

Hun sier hun fremdeles lever med skrekken etter angrepet:

- Jeg tar aldri med meg min egen hund til parken lenger, i tilfelle det kommer andre hunder som vil leke. Hver gang jeg hører en hund knurre, begynner jeg å gråte, sier hun til avisa.

- Ikke hundens feil

Etter et nylig hundeangrep i Surrey i Storbritannia, der en kvinne (28) døde og en annen kvinne ble skadd, vil Rachel ha strengere regler for hundeeiere. Hun foreslår en egen lisens for de som skal ha hunder.

STORE SKADER: Selv om arrene nå har grodd, sliter Rachel fremdeles med de psykiske ettervirkningene etter angrepet. Foto: SWNS/NTB
STORE SKADER: Selv om arrene nå har grodd, sliter Rachel fremdeles med de psykiske ettervirkningene etter angrepet. Foto: SWNS/NTB Vis mer

- Hvis det hadde vært et bedre system for registrering og lisens på plass, hadde det vært tryggere for alle. Jeg mener ikke hundeangrep skyldes hunden, det er eiernes feil. Hvis du behandler dem rett, kan alle hunderaser være snille. Det er eierne og miljøet den er i, som avgjør, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer