Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beheim Karlsen-saken etterforskes igjen

Førstestatsadvokat Jan Hoel ber om nærmere etterforskning av én av de tiltalte i saken Arve Beheim Karlsen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beheim Karlsen-saken

Arve Beheim Karlsen forsvant fra Sogndal sentrum 23. april i fjor. Den indiskfødte tenåringen ble funnet druknet ved munningen av Sogndalselva tre dager senere. To 18-åringer fra Naustdal ble pågrepet og siktet for drap på Beheim Karlsen to dager etter at gutten var funnet. De nektet straffskyld, og ble løslatt etter åtte ukers varetekt. 25. februar ble drapssiktelsen mot de to lagt bort av statsadvokaten. Kilde: NTB

Den nye etterforskningen vil dreie seg om trakassering og rasisme, samt ett tilfelle av legemsfornærmelse mot avdøde Arve Beheim Karlsen, skriver Bergens Tidende.

Spørsmålet om den yngste av de vold- og trusseltiltalte guttene hadde gjort seg skyldig i trakassering og rasisme, ble henlagt av statsadvokaten, men klaget inn for Riksadvokaten.

- Den bebudede etterforskningen er en god trøst. Jeg regner det som ganske åpenbart at dette vil føre til en utvidet tiltale mot 18-åringen, sier advokat Gunnar Solbraa.

Førstestatsadvokat Jan Hoel sier at den nye etterforskningen må avklare om det er grunnlag for en utvidet tiltale.

- Samme hva vi gjør får vi ikke Arve tilbake. Drapstiltalen er henlagt og blir ikke tatt opp uten at det kommer nye opplysninger. Men jeg tror det kommer nye opplysninger før eller siden, sier Arve Beheim Karlsens mor, Kari Beheim Karlsen, til NRK.

(NTB)