Behn tok Bølgen i NY

Med et lite hoff av vakre og pyntede mennesker rundt seg kastet Ari Behn glans over åpningen av Bølgen og Mois nye restaurant, avdeling Hudson, nord for New York City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HUDSON, NEW YORK STATE (Dagbladet): Med et stort smil avviste han at det var langt å reise over Atlanteren for å spise god mat.

- Det er ikke for langt. Jeg måtte være med på å feire dette. Trond Moi er den nye Leiv Eiriksson, og dette stedet er det nye Vinland.

- Når flytter prinsessen og du til New York?

- Vi kommer til høsten.

Ari var med i ei gruppe på vel hundre nordmenn som var kommet ens ærend for å feire åpningen av det kjente restaurantparets nye spisested i «upstate» New York. Blant dem var Märtha Louises forlover, Marianne Ulrichsen, hennes venn Diderik Vigsnæs, filmregissør Marius Holst og fotograf Knut Bry. Bry har stilt ut flere av sine bilder i den nye restauranten.

Lørdag kveld var det svart av folk i den ellers stille hovedgata i Hudson. Mens de siste håndverkerne løp ut, kom de norske og amerikanske gjestene inn. I nesten et år har Trond Moi og Toralf Bølgen jobbet med prosjektet, som nå framstår som en delikat restaurant i skandinavisk stil. Innredningen er ny, med unntak av en gammel iskrembar som et stykke opprinnelig interiør fra 1948. Kokker og servitører er norske, og kjøkkensjefen, Lars Erik Vesterdal, er hentet fra Steinkjer.

- Men hvorfor Hudson, hvorfor ikke New York City?

- Jeg har lenge drømt om å etablere et spisested i «The City», men fant ut at husleiene er nesten uoverkommelige. Da en venn av meg kjøpte et hus i Hudson, fant vi ut at det gikk an å starte her. Dette er en by i sterk ekspansjon, og det er et miljø for butikker og restauranter her, sier Moi, som har en solid tilknytning til New York: Foreldrene bodde mange år i Bay Ridge i Brooklyn.

- Hvordan vil du karakterisere Bølgen og Moi i Hudson?

- Vi bare lager god mat. Så får gjestene selv finne ut hvilke merkelapper som passer, sier Moi.

MÅTTE BARE: - Jeg måtte være med på å feire dette, sa Ari Behn, som sammen med Märtha Louises forlover Marianne Ulrichsen (t.v.) og hennes venn Diderik Vigsnæs tok turen over Atlanteren for et godt måltid mat på Bølgen og Mois nye restaurant i Hudson.
SATSER I HUDSON: Trond Moi.