Behold bilen lenger

Din største kostnad som bileier er verditapet. Men du kan selv redusere det kraftig ved å kjøpe smart - og selge enda lurere. Tar du de riktige beslutningene, er det tusenvis av kroner å spare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Folk som kjøper seg ny bil, taper mest. Det er i bilens aller første leveår tapet er størst. De fleste bilene faller i verdi med en fjerdedel i det øyeblikket du kjører ut av salgslokalet.

En VW Golf som i dag koster 180000 kroner, er 45000 mindre verdt etter et års bruk.

Smart kjøp

Utnytt de forfengelige som vil skifte bil ofte. Men sjekk nøye hvorfor bilen skal selges. Unngå særlig biler som er benyttet til utleie eller hjemmesykepleien i de store byene.

Dette er biler som bare er brukt til kjør-og-stopp, og motoren blir knapt varm om vinteren. Sjekk derfor ettårsbilene nøye. Se ikke bare på lakken og setene, men få bilen vurdert på en av testestasjonene til KNA, MA eller NAF. Det koster så lite og gir så mye.

Mest lønnsomt er det å beholde bilen. En ny VW Golf kostet for ti år siden 130000 kroner. Bruktprisen på den samme bilen i dag er 60000 kroner. Bilens verdi er redusert med 60 prosent, eller i gjennomsnitt med seks prosent i året. Men det første året hadde eieren et tap på rundt 30000 kroner, og deretter ble det ca. 3000 kroner i tap i året. Tallene varierer fra modell til modell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer